جوانه عدس حاوی ویتامین های A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، روی (زینک)، سلنیوم، پتاسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، مس، پروتئین، فیبر و ... است.
برای بررسی خواص جوانه عدس و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
مهم ترین خواص جوانه عدس
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم ترین خواص جوانه عدس گفت: جوانه عدس به علت داشتن ویتامین E در تولید کلاژن پوست نقش دارد و با رفع چین و چروک موجب تقویت، طراوت، جوان سازی و ترمیم پوست و مو و پیشگیری از پیری زودرس می شود.
وی افزود: این جوانه به علت داشتن انواع ویتامین ها و املاح معدنی مفید موجب تقویت فولیکول مو می شود و رشد مو را افزایش می دهد.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در جوانه عدس موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا می شود.
عظمایی بیان کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی می شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی گفت: جوانه عدس به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این جوانه می توان کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم قلبی عروقی را نام برد.
عظمایی افزود: مصرف این جوانه برای افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند بسیار مفید است و در رسیدن به تناسب اندام تاثیر بسزایی دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این جوانه به علت داشتن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری ها مخصوصا سرطان ها می شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقادیر بالای پروتئین و آمینواسید در این جوانه موجب تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می شود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدن سازان بسیار مفید است.
احتیاط در مصرف جوانه عدس
عظمایی اظهار کرد: جوانه عدس دارای طبع سرد است، بنابراین افرادی که دارای طبع سرد هستند یا افسردگی دارند نباید در مصرف این جوانه زیاده روی کنند و حتما پس از خوردن جوانه عدس از دم کرده هایی مثل زنجبیل، دارچین و عسل استفاده کنند.
مواد لازم جوانه عدس
-عدس ۲۰۰ گرم
-آب به مقدار لازم
طرز تهیه جوانه عدس
-برای تهیه این جوانه ابتدا عدس را در ظرفی می شوییم.
-عدس را درون مقداری آب خیس می کنیم.
-در طول ۲ روز، روزانه یک بار آب آن را عوض می کنیم.
-پس از ۲ روز عدس را درون کیسه نخی نمدار می ریزیم و منتظر جوانه زدن می مانیم.
-هنگامی که اندازه جوانه ها به ۵-۳ سانتی متر رسید آن را در ظرفی می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم.
نکته: به دلیل طبع سرد این جوانه بهتر است در هنگام مصرف کمی گلپر به آن اضافه شود.