"کازونوری آکیاما" یکی از اخترفیزیکدانان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و پروژه افق رویداد است که یکی از اولین نفراتی بوده که عکس تاریخی سیاه چاله Powehi را دیده است.
این تصویر که در روز ۱۰ آوریل برای عموم منتشر شد، مرکز تاریک یک سیاه چاله غول آسا در مرکز کهکشان M۸۷ را نشان می دهد که توسط گاز های چرخشی محاصره شده است.
ثبت و ظهور این عکس به هیچ عنوان آسان نبوده است، بلکه حاصل تلاش شبانه روزی بیش از ۲۰۰ محقق در سراسر جهان و جمع آوری داده ها از هشت رصدخانه است.
این هشت رصدخانه در آوریل ۲۰۱۷ طی ۱۰ روز ۵ پتابایت (۵ هزار ترابایت) داده جمع آوری کردند و تجزیه و تحلیل آن ها بالغ بر دو سال به طول انجامید تا سرانجام اولین عکس واقعی از یک سیاه چاله در تاریخ دهم آوریل منتشر شود.
پردازش یک تصویر از این میزان اطلاعات نیاز به مهارت بیش از ۵۰ کارشناس تصویرسازی داشت. "آکیاما" از رصدخانه "Haystack" متعلق به MIT در وستفورد ماساچوست، تلاش برای تبدیل داده ها به تصویر نهایی را رهبری می کرد.
آکیاما و همکارانش برای این که بتوانند این تصویر را ایجاد کنند، مجبور بودند ماه ها منتظر بمانند تا تجزیه و تحلیل پنج پتابایت داده خام که روی بیش از نیم تن هارددیسک ریخته شده بود، تمام شود.
متخصصان تصویرسازی داده های نهایی را در ماه ژوئن ۲۰۱۸ دریافت کردند. آکیاما می گوید: من نتوانستم شب قبل از تحویل داده ها بخوابم، چون به شدت استرس داشتم.
وی پس از دریافت داده ها بلافاصله تجزیه و تحلیل را شروع کرد و در عرض چند دقیقه به نخستین سایه از سیاه چاله رسید. او می گوید: من واقعاً خوشحال بودم، واقعاً هیجان زده شدم.
اما پس از آن آکیاما نگران شد. اگر او تنها کسی بود که تصویر سیاه چاله را به این شکل می دید چه؟ اگر دیگر دانشمندان به تصویری متفاوت می رسیدند چه؟ وی می گوید: بعد از استخراج اولین تصویر دوباره نمی توانستم بخوابم.
این افکار خواب را از آکیاما گرفته بود و نمی توانست مطمئن باشد تصویری که او به آن رسیده درست باشد؛ بنابراین برای اطمینان از اینکه تصویر نهایی دقیق است، محققان به چهار گروه تیم تقسیم شدند که هر گروه به طور مستقل کار می کرد و نتایج را باهم مقایسه می کردند.
"دنیل مارونه" اخترفیزیکدان دانشگاه آریزونا در یک کنفرانس خبری در ۱۰ آوریل در واشنگتن گفت: ما به گروه ها گفتیم با یکدیگر و یا هر کس دیگری صحبتی نکنند.
این چهار گروه در نهایت پس از ۷ هفته کار بر روی داده ها و تصاویر در ماه ژوئیه ۲۰۱۸ در دانشگاه هاروارد یکدیگر را ملاقات کردند. در حالی که باز هم مجبور بودند صبر کنند تا میوه نهایی کارشان را به اشتراک بگذارند.
آکیاما می گوید: ما به شدت محتاط بودیم. در روز اول ما تصاویر را مقایسه نکردیم. در عوض همه محققان تأیید کردند که تصاویر آن ها با داده ها سازگار است. در نهایت زمان انتشار عکس فرا رسید و تمام تیم ها تصویر مشترک خود از این شبح سیاه چاله را نمایش دادند.
پس از این که آکیاما دید که نتایج مشترک است و تفاوتی در ماحصل کار چهار گروه دیده نمی شود، بار دیگر توانست راحت بخوابد. سرانجام مشخص شد که تصویر این سیاه چاله واقعی است، فراتر از سایه شک و تردید.