رسواترین رئیس جمهورهای جهان + عکس

سیاست می تواند کسب وکاری کاملاً کثیف باشد؛ به دلیل مزایای بسیاری که در خدمات عمومی وجود دارد مانند شهرت، قدرت، پول و شرافت، سیاستمداران بسیاری هستند که نمی توانند خودشان را کنترل کنند و تسلیم وسوسه های فساد و طمع می شوند.

  1. شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸ ساعت ۲۳:۵۴ (۴ سال،۱۱ ماه قبل)
رسوایی‌ترین جنجال‌های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)
به گزارش فرانگر

بعضی از رسوایی های متداول تر که در اخبار به آن ها اشاره می شود به روابط نامشروع، تضییع بودجه، سوءاستفاده از مالیات و... مربوط می شود.

برخی از رؤسای جمهور در دوران ریاست خود، رسوایی هایی داشتند که جنجال های زیادی را به وجود آورده است. حال در این گزارش رسواکننده ترین جنجال های رؤسای جمهور را بررسی می کنیم.

فساد با الماس های بوکاسا

در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۱۹۷۹ ژان بیدل بوکاسا امپراتور آفریقای مرکزی (در حال حاضر رئیس جمهور آفریقای مرکزی) به دلیل کودتای نظامی از قدرت کنار گذاشته شد. سه هفته بعد مجله Le Canard enchainé فاش کرد که والری ژیسکر رئیس جمهور فرانسه یک میلیون فرانک الماس را زمانی که ژیسکر به عنوان وزیر دفاع خدمت می کرد از این دیکتاتور دریافت کرده است. الماس ها بخشی از تبادل هدیه سنتی مرسوم بود. هر چند ژیسکر انتخابات ۱۹۸۱ را به دلیل اعتیاد به مواد مخدر از دست داد.

فساد جنجالی کانادا

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

پس از رفراندوم در خصوص حاکمیت کبک در سال ۱۹۹۵، دولت کانادا با اقدامات تبلیغاتی سعی کرد دستاورد های دولت فدرال در استان کبک را برجسته کند. در سال ۲۰۰۴ حسابدار کانادایی اعلام کرد که با پیشنهاد حزب لیبرال، دولت ۱۰۰ میلیون دلار به شرکت های تبلیغاتی اختصاص داده است و در عوض این شرکت ها فریبکاری می کنند و تحت پوشش بودجه دولت حقوق افراد خصوصی را حل وفصل می نمایند. پل مارتین نخست وزیر حزب لیبرال شروع به تحقیق عمومی برای رسوایی این جریان کرد. دولت او قبل از تکمیل تحقیقاتش قدرت را از دست داد و دست محافظه کاران افتاد.

جنجال بر سر اورانیوم عراق

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

در فوریه ۲۰۰۲ جوزف ویلسون دیپلمات آمریکایی به نیجر فرستاده شد تا اطلاعات مربوط به احتمال فروش اورانیوم بین عراق و نیجر را بررسی کند. ویلسون پس از تحقیقات هیچ مدرکی دال بر تایید در این معامله پیدا نکرد، اما جورج دبلیو بوش رئیس جمهور آمریکا به بهانه این اتهامات و برای از میان بردن عراق جنگ را آغاز کرد. ویلسون با عرض تاسف از این وقایع نوشت: «ما با یک اتهام غلط به جنگ رفتیم.»

رسوایی کانادا بر سر ساخت راه آهن اقیانوس آرام

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

حزب محافظه کار جان. آ. مک دونالد با تلاشی سخت در انتخابات ۱۸۷۲ کانادا پیروز شد. مک دونالد برای پیروزی در این انتخابات به پسر هیو آلن که سرپرست راه اندازی راه آهن بود، ۳۵۰ هزار دلار داد که در آن زمان پول زیادی بود. پس از انتخابات آلن قرارداد ساخت راه آهن اقیانوس آرام کانادا را دریافت کرد. در آوریل ۱۸۷۳ روزنامه ها از یک توافق پیش از انتخابات میان آلن و حزب محافظه کار خبر دادند که یک معامله فاسد را نشان می داد. در نوامبر ۱۸۷۳ پس از وقوع رسوایی مک دونالد و دولت او استعفا دادند.

رسوایی گنبد قوری

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

در طول دوران ریاست جمهوری آمریکا توسط وارن هاردینگ، در سال ۱۹۲۲ وزیر کشور او آلبرت بی. فال از نفت ماموت و نفت خام پان آمریکا یک رشوه بیش از ۴۰۴.۰۰۰ دلاری گرفت تا حقوق اجاره ذخایر نفتی را در گنبد قوری ویومینگ واگذار کند. از بخت بد فال، مطبوعات مچ او را گرفتند و او دستش رو شد. قبل از واترگیت این رسوایی بزرگترین و مهیج ترین رسوایی تاریخ سیاست آمریکا به شمار می رفت.

رسوایی از اینجا شروع شد که در ایالت وایومینگ آمریکا یک میدان نفتی نسبتاً بزرگ وجود داشت. زمین عمومی بود، اما نفت و سایر ذخایر طبیعی اموال دولتی بود، بنابراین دولت این سرزمین را کنترل کرد. این سرزمین ها به وضوح به نام "گنبد قوری" نامگذاری شده بود؛ چراکه میدان یک تخته سنگ عظیم داشت که توجه را جلب می کرد و شبیه به یک قوری بود.

در سال ۱۹۲۱، این اراضی توسط ادوارد دوئن اجاره و به آلبرت بول فلو وزیر امور خارجه تحویل داده شد. دولت ایالات متحده آمریکا از این جزئیات مطلع شد و شروع به بررسی پرونده کرد. در طول تحقیقات، معلوم شد که ادوارد داونی، صد هزار دلار رشوه به منظور اجاره دادن به این سرزمین ها داده شده است. برای رشوه خواری، او به یک سال زندان محکوم شد. علاوه بر این، او صد هزار دلار دیگر نیز جریمه شد.

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

این رسوایی نفتی به عنوان انگیزه ای برای طراحی کتری سوخت رسانی خودرو به کار گرفته شد و اگرچه در حال حاضر این ایستگاه گاز دیگر کار نمی کند، اما گردشگران را به عنوان یک بنای معماری و لذت معماری جذب می کند.

جنجال جنایات دوترته

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

رودریگو دوترته رئیس جمهور جنجالی فیلیپین هرگز طرفدار روش های نرم افزاری نبود. در ماه دسامبر ۲۰۱۶ شهردار سابق داوائو اذعان کرد که او شخصاً سه مرد را که مظنون به تجاوز و آدم ربایی شده اند، کشته است. اکنون دو سناتور فیلیپینی سعی در استیضاح او دارند، اما وی همچنان از حمایت مردم سواستفاده می کند و برکناری ترامپ فیلیپینی بعید به نظر می رسد.

رسوایی در تایوان

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

هرچند رئیس جمهور چن شویی بیان تمایل داشت شاهد یک تایوان قوی و مستقل باشد، اما فساد و رسوایی های خانواده اش (و خودش) باعث تضعیف بسیاری از موقعیت های او شد. دامادش به جرم پولشویی و خرید و فروش سهام یک شرکت توسط کارمندان آن (که معمولا غیرقانونی است) گیر افتاد، همسرش بیش از ۲۱ میلیون دلار را در بانک های مختلف جهان پس انداز کرد و خودش بعد از استعفا به جرم اختلاس بودجه و دریافت رشوه بازداشت و به ۲۰ سال حبس محکوم شد.

رسوایی های نامحدود برلوسکونی

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

قبل از حضور جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، سیلویو برلوسکونی در مرکز توجه عمومی قرار داشت. از زمان انتخاب وی به عنوان نخست وزیر ایتالیا در سال ۱۹۹۴ این پوپولیسم عوام گرا با اتهامات فساد و فرار از پرداخت مالیات دست و پنجه نرم می کرد. سرفصل های مربوط به جزئیات زندگی شخصی اش پر از فساد بود. در سال ۲۰۰۷ همسر او ورونیکا لاریو از شوهرش خواستار متوقف کردن روابطش با زنان دیگر شد. برلوسکونی به عنوان یک عیاش، کلاهبردار و تبهکار شناخته شده و اساساً سمبل هر چیز منفی و فاسدی است. اما معروفترین فتنه کاری های او احتمالا مهمانی های به لحاظ جنسی بی قید و بند بزرگ بودند که به دلیل همین میهمانی ها او به بونگا بونگا معروف شد.

رسوایی تجاوز موشه کاتساو

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

موشه کاتساو، رئیس جمهور سابق رژیم صهیونیستی، به تجاوز و آزار جنسی ده زن متهم شد. زمانی که هنوز بر مسند سیاسی بود پلیس به منزل او هجوم برد و کامپیوتر ها و اسناد او را توقیف کرد. از او خواسته شد استعفا دهد یا خودش را از ریاست جمهوری عزل کند که او نپذیرفت. اما بعد از کناره گیری، مصونیت ریاست جمهوری اش را از دست داد و بلافاصله به جرائم اعلام شده متهم شد.

رسوایی در اسناد پاناما در ایسلند

رسوایی ترین جنجال های روسای جمهور +تصاویر (قسمت دوم)

فاش شدن اسناد پاناما عواقب منفی جدی برای ایسلند داشت. این اسناد نشان داد که نخست وزیر کشور سیگموندور گونلاگسون شرکتی در یکی از جزایر انگلیس خریداری کرده است تا از دادن مالیات بر سود حاصل از سهام آن فرار کند. اعضای کابینه اعلام کردند که به نام همسرش است و نام او به اشتباه وارد لیست شده است. انتقال پول به منطقه دریایی غیرقانونی نیست، اما در بحران مالی سال ۲۰۰۸ زمانی که ایسلند به علت ثبت نام مالیات دهندگان در مناطق دریایی متحمل خسارت شد این حرکت گونلاگسون قابل قبول نبود.

"اسناد پاناما" نخست وزیر ایسلند را متهم می کند که میلیون ها دلار سرمایه را تحت پوشش شرکتی قرار داده که عملکرد اصلی آن گریز از پرداخت مالیات بوده است. او در آوریل ۲۰۱۶ پس از اعتراضات گسترده ایسلندی ها استعفا داد.




همرسانی نوشتار: