تمیز کردن کولر گازی بسته به مکان و مدتی که از آن استفاده می کنید می تواند متفاوت باشد یعنی برفرض مثال کولر گازی شما بیشتر از شش، هفت ساعت در روز کار کند هر ماه باید فیلتر را تمیز کنید و اگر کمتر از آن استفاده نمایید می توانید هر دو، سه ماه یک بار فیلتر کولر گازی را تمیز نمایید. اگر فیلتر کولر گازی خود را تمیز یا تعویض نکنید امکان دارد که هوای آلوده، باکتریها و قارچها را به محیط وارد کند و باعث ورود باکتری و درنتیجه بروز بیماری در آدم می شود.
مشخصات و ویژگیهای فیلتر کولرگازی
یکی از قطعههای مهم کولرهای گازی، فیلتر دستگاه کولرگازی است. جایگاه فیلتر کولرگازی در زیر دریچهی آن قرار دارد که تمام سطح سیستم را می پوشاند. فیلتر کولرگازی از ورود گرد وغبار جلوگیری می کند، شبیه توری برای گرفتن گرد وغبار عمل می نماید. فیلتر کولرهای گازی را باید همیشه بررسی نمایید، زیرا درصورت نشست گرد وغبار زیادهروی آن، مانع عبور هوای سرد می گردد درنتیجه به دستگاه و موتور کولر گازی فشار می آورد هرچقدر فیلتر کولر گازی تمیزتر باشد، راندمان کار کولر گازی را بالا می برد، تمیز بودن فیلتر کولر گازی، باعث کاهش هزینههای انرژی ماهانه می شود، درنتیجه هر چقدر فیلتر کولرگازی کثیف و آلوده باشد به موتور کولرگازی فشار بیشتری می آورد و در نتیجه دستگاه خراب می شود.
نحوهی تمیز کردن کولرگازی
در درجه اول باید دستههایی که در دو طرف کولر قرار دارد را باز کنید، سپس بدنهی کولر گازی را از آن جدا نمایید، باز کردن بدنه در کولرهای گازی مختلف، متفاوت است.
فیلتری را که روی سیستم کولر گازی قرار دارد را بردارید، درصورتی که کثیف بود کاملاً آن را بشویید. بسته به میزان گرد وغبار موجود می توانید فیلتر را تمیز کنید یعنی اگر کثیفی فیلتر کم باشد، می توانید با یک دستمال حولهای نمدار کثیفی آن را تمیز کنید و درصورتی که فیلتر زیاد آلوده نباشد می توانید همراه با یک برس نرم، آب و مقداری شوینده آن را شستوشو دهید.
فیلتر کولرگازی را پس از شستن سریعاً به کولر نصب نکنید خطرناک است ابتدا صبر کنید تا در یک مدت کوتاهی کاملاً خشک شود، سپس آن را نصب کنید، بدنهی کولر را به همان ترتیبی که جدا کردید می توانید به کولرگازی وصل کنید.
روش تعویض کردن فیلتر کولرگازی
اگر فیلتر کولرگازی تغییر شکل داد یا شکستگی و پارگی در آن به وجود آمد فیلتر را از مکان آن جدا کنید یعنی بهصورت کشویی از کولر جدا کرده، سپس فیلتر جدید را به شکل کشویی جا بیندازید.
اگر به تعمیر یا تعویض کردن و تمیز کردن فیلتر کولرگازی تسلط کامل ندارید یا می ترسید که از پس این کار برنیایید، بهتر است که کار تمیز کردن، تعویض و تعمیر کولر گازی را به تکنسین یا همان فرد متخصص و با تجربه در این کار بسپارید، تا کار را به خوبی انجام دهد.
انواع فیلتر کولرگازی
فیلتر فایبرگلاس: فیلترهای فایبرگلاس به دو صورت صفحهای یا رولی می باشند و از جنس پلاستیکی فایبرگلاس هستند. فیلترهای فایبرگلاس علاوه بر اینکه در کولرهای گازی بکار می روند در صنعت هواسازی هم استفاده می شود.
فیلترهای نانو: فیلترهای نانو نقره، از طریق جدا کردن یونهای نقره، با جذب بالا موجب ازبین بردن باکتریهای موجود روی فیلتر و جلوگیری از رشد میکروبها و قارچها می شوند.
فیلتر کربن اکتیو: فیلتر کربن اکتیو یک صفحهی زغالی حاوی اکسیژن دارد که بوهای نامطبوع را جذب می کند یعنی قابلیت فیلترهای کربن اکتیو، ازبین بردن بوهای بد است.
فیلتر ضدمیکروب: فیلترهای ضدمیکروب همانطور که از اسم آن مشخص است، ضدمیکروب می باشند یک مجموعهای از الیاف الکترواستاتیک روی فیلتر وجود دارند که توانایی کولرگازی را در ازبین بردن میکروب بالا می برند. باید توجه داشته باشید در هر باری که فیلتر ضدمیکروب را می شویید این قابلیت در آن کاهش می یابد و باید فیلتر تعویض شود.
فیلتر هپا: فیلتر هپا، صفحهی گستردهای از الیاف پلیمری با سوراخهای ریز است. هوا فقط می تواند از این سوراخها عبور کند اما میکروبها با ابعاد بزرگتر بر روی فیلتر باقی می مانند، فیلتر هپا غیرقابل شستوشو می باشد.
فیلتر ویتامین سی: وجود یک قطعهی سرامیکی روی فیلتر موجب می شود که در زمان تماس با هوا ویتامین سی تولید کند. ویژگی فیلتر ویتامین سی، این است که از خشکی بیش-ازحد پوست یا حساسیتهای پوستی جلوگیری می کند و پوست را مرطوب نگه می دارد.
فیلتر شارژ الکترواستاتیک: یکی از بهترین فیلترهای کولرگازی فیلتر الکترواستاتیک است چراکه در برابر ذرات و مواد مضر در هوا بسیار مقاوم است. این نوع از فیلترها دود سیگار، کپک و بوی بد و نامطبوع و رطوبت در محیط را می گیرد که قدرت جذب بالایی در پاکسازی و حذف آلودگیها دارد، به دلیل قابلیت بالای این نوع از فیلترها استفاده آن در کولرگازی باعث کاهش سرویس یا تعمیرات در کولرگازی می شود.