شاید فکر کنید تاریخچه مرباها به زمان خیلی گذشته بر می گردد در صورتی که اینطور نیست زیرا ماده اولیه مربا که شکر است خیلی قدیمی نیست و راه حل مناسبی برای داشتن آن میوه در فصول های مختلف سال می باشد اما مربا ها با مارمالاد ها کمی متفاوت است در مارمالادها میوه به صورت پوره له می شود ولی در مربا میوه درشت تر کمی خرد می شود اما امروز تصمیم داریم سه نوع از پر طرفدارترین مرباها را به شما آموزش دهیم که عبارت است از مربای انجیر، مربای هویج، مربای سیب همراه ما باشید.
مربای انجیر سیاه یا زرد
مربای انجیر یکی از انواع مربا ها می باشد که در تابستان تهیه می شود شما می توانید آن له یا پوره کنید و یا به صورت ورقه ای آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر
- آب ۲ لیوان
- شکر ۷۵۰ گرم
- انجیر ۱ کیلوگرم
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای انجیر تازه و خوشمزه
ابتدا انجیر را شسته و دم ان را بگیرید و بگذارید داخل آبکش تا خشک شود سپس به شکل دلخواه آن راخرد کنید و بعد آب را داخل قابلمه ریخته و شکر را اضافه کنید تا شکر حل و آبجشو بیاد سپس انجیرها را داخل شربت ریخته و برای 30 دقیقه بگذارید تا پخته و نرم شود و در انتها گلاب و آبلیمو اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
مربای هویج
مربای هویج یکی از مرباهای بسیار محبوب است که در بیشتر ایام سال وجود دارد و بسیار خوشمزه شما می توانید هویج را رنده یا خلالی کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج
- آب ۲ لیوان
- شکر ۵۰۰ گرم
- هویج ۵۰۰ گرم
- هل مقدار کمی
- زعفران مقدار کمی
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای هویج خانگی با زعفران
ابتدا سر و ته هویج را بزنید و پوست بگیرید سپس هویج ها را شسته و رنده ریز یا درشت زده و داخل قابلمه کمی تفت دهید تا نرم شود سپس آب و شکر را به آن اضافه کنید هم بزنید تا شکر حل شود سپس هل ، گلاب، آب لیمو ترش و زعفران دم کرده را به مواد اضافه می کنیم و هم بزنید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و صبر کنید تا مربا پخته شود بعد 2 الی 3 ساعت مربا را چک کنید و اگر به غلظت کافی رسیده بود از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا خنک شود و در شیشه های تمیز بریزید.
مربای سیب
مربای سیب نیز یکی از انواع مرباها می باشد که می توایند از سیب قرمز یا زرد در تهیه آن استفاده کنید و یا مکعبی خرد کنید و یا رنده ریز و درشت بزنید.
مواد لازم برای تهیه مربای سیب
- شکر ۱ کیلوگرم
- سیب ۱ کیلوگرم
- گلاب ۴ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای سیب و گلاب ساده
ابتدا سیب ها را بشورید و پوست بگیرید از وسط به دو نیم کنید و بعد به اندازه و شکل دلخواه برش بزنید در کاسه ای سیب ها را می ریزیم و ۱ لیوان آب را با ابلیمو مخلوط می کنیم و روی سیب ها می ریزیم(تا سیب ها تیره نشود) سپس در قابلمه ای ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت نسبتا زیاد قرار می دهیم و با شکر هم بزنید تا حل شود سپس سیب را آبکش کنید و بعد از جوش آمدن اضافه کنید و بگذارید تا مربا به غلظت برسد سپس زعفران را نیز اضافه کنید و بعد از 20 دقیقه چک کنید اگر غلیظ شده بود گلاب را نیز اضافه کرده و از روی حرارت بردارید تا خنک شود
منبع : آشپزی با پارسی دی