5 کاربرد اصلی مونوپروپیلن گلیکول

مونو پروپیلن گلیکول، که معمولاً به آن پروپیلن گلیکول نیز می گویند، یک ماده بی خطر است.

  1. یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹ ساعت ۰۹:۵۵ (۱ روز،۲۳ ساعت قبل)
مونوپروپیلن
به گزارش فرانگر

پروپیلن گلیکول سالهاست که به عنوان گلیکول برای استفاده در سیستم های پردازش غذا و نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. مونوپروپیلن گلیکول یک مایع شفاف، بی رنگ و بدون بو است.  

مونوپروپیلن

مونوپروپیلن گلیکول (MPG) چگونه استفاده می شود؟

مهمترین کاربرد پروپیلن گلیکول در تولید رزین های پلی استر غیراشباع است که به نوبه خود برای ساخت وسایل روزمره مانند وان حمام، قایق های کوچک و مخازن و لوله های آب / شیمیایی استفاده می شود. سایر کاربرد های آن عبارتند از رنگ و پوشش، ضد یخ هواپیما، ضد یخ و خنک کننده های صنعتی شوینده ها، مایعات هیدرولیکی و ...

همچنین از پروپیلن گلیکول در غذا، نوشیدنی و خوراک دام، به عنوان ماده افزودنی در دارو ها و در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت های شخصی استفاده می شود.

در وبسایت پرشین یوتاب مقاله ای در این رابطه نوشته شده است که چکیده ای از آن را در زیر میتوانید بخوانید.

در این مقاله قصد داریم شما را با 5 کاربرد اصلی مونوپروپیلن گلیکول آشنا کنیم که تا به حال راجع به آنها اصلا نشنیده اید. بنابراین تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کاربرد مونو پروپیلن گلیکول در حیوانات

خوراک دام: مونوپروپیلن گلیکول برای کمک به فرمولاسیون گلوکز در محصولات لبنی و خصوصاً در دوره های زایمان حیوانات کمک می کند. مونوپروپیلن گلیکول به عنوان یک منبع انرژی در دسترس، در درمان و پیشگیری از کتوزیس عمل می کند و دارای ارزش انرژی 23.6 Mj / Kg است.

کاربرد مونو پروپیلن گلیکول در محصولات آرایشی و مراقبت های شخصی

مونوپروپیلن

مونوپروپیلن گلیکول به طور گسترده ای در اکثر محصولات آرایشی و بهداشتی از جمله مرطوب کننده ها، شامپوها، شامپو بدن، عطرها و صابون ها استفاده می شود. به دلیل خاصیت رطوبت زنی، باعث افزایش رطوبت و ظاهر پوست می شود. در عطرها رایحه ای به همراه دارد و به عنوان ماده شیمیایی بی بو و بی رنگ از آن به عنوان رقیق کننده استفاده می شود. 

چرا از مونوپروپیلن گلیکول در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت های شخصی استفاده می شود؟

از آنجا که پروپیلن گلیکول آب را به خود جذب می کند، به عنوان یک ماده مرطوب کننده عمل می کند و در مرطوب کننده ها برای کاهش پوسته پوسته شدن و بازیابی انعطاف پذیری استفاده می شود. سایر موارد گزارش شده شامل عامل تهویه پوست، عامل کاهش ویسکوزیته، حلال و ماده معطر می باشد.

مونوپروپیلن گلیکول به دلیل خواص عالی که دارد به طور گسترده ای در کرم ها استفاده می شود:

• باعث حفظ رطوبت در کرم ها می شود.

• رژ لب را با بافت ثابت خود ارائه می دهد.

• باعث حفظ رطوبت در لوسیون ها می شود.

• باعث ایجاد کف در صابون ها و شامپو ها می شود.

مونوپروپیلن گلیکول کاربرد های زیادی در محصولات آرایشی و بهداشتی دارد از جمله: دئودورانت ها، لاک ناخن، صابون ها، مصولات اصلاح و بهداشت دهان و دندان، از جمله موارد دیگر.

مزایای پروپیلن گلیکول برای پوست

1. پروپیلن گلیکول باعث جذب آب می شود و به عنوان یک ماده مرطوب کننده در سطح غلظت پایین عمل می کند. آب را محکم کرده و به لایه بیرونی پوست می برد. از این رو، محصولات آرایشی و بهداشتی که دارای پروپیلن گلیکول هستند، برای آبرسانی به پوست و رفع خشکی پوست و ظاهر مات شما مفید هستند.

2. علائم پیری را کاهش می دهد همه ما بعد از یک دوره مشخص از زندگی پیر شدن را شروع می کنیم. پوست ما یک عامل مرطوب کننده طبیعی دارد که با افزایش سن خشک می شود. این علائم پیری مانند چین و چروک، پوسته پوسته شدن و زبری را ایجاد می کند. پروپیلن گلیکول می تواند سرعت پیری پوست شما را کاهش دهد.

3. برای آکنه مفید است یکی از شایع ترین و آزار دهنده ترین مشکلات پوستی که ما با آن روبرو هستیم، آکنه است. بسیاری از مواد آرایشی به جای پاک کردن، آسیب بیشتری به پوست وارد می کنند. اما پروپیلن گلیکول برای آکنه بی خطر است زیرا چربی ندارد. این کمک می کند تا پوست با گذشت زمان بهبود یابد و عاری از آکنه شود.

کاربرد مونو پروپیلن گلیکول در غذا و نوشیدنی

مونوپروپیلن گلیکول در بسیاری از غذاهای آماده و با ماندگاری طولانی برای حفظ رطوبت و حفظ کیفیت وجود دارد. سازمان غذا و دارو (FDA) پروپیلن گلیکول را به عنوان یک ماده افزودنی طبقه بندی کرده است که برای استفاده در مواد غذایی "به طور کلی ایمن شناخته می شود".

کاربرد پروپیلن گلیکول در غذا

• به عنوان یک ماده حلال در فرایندهای تولید غذا و نوشیدنی، بیسکویت، کیک و شیرینی استفاده می شود.

• ماده غلیظ کننده، صاف کننده و تثبیت کننده مواد غذایی و نوشیدنی هایی مانند آبجو و سس سالاد

کاربرد مونو پروپیلن گلیکول در ضد یخ ها

مایعات ضد یخ مبتنی بر پروپیلن گلیکول، به ویژه در یخ زدایی هواپیما، اغلب ترکیبی از آب، مهارکننده های خوردگی است. پروپیلن گلیکول برای از بین بردن یخ و برف کار می کند، همچنین به عنوان یک عامل کاهش دهنده انجماد نیز عمل می کند. انواع این محصول حاوی عوامل ضخیم کننده که به چسبیدن سطوح کمک کند تا میزان یخ تشکیل شده در هنگام برخاست و فرود را کاهش دهد.

از دیگر کاربردهای مونوپروپیلن گلیکول می توان به استفاده در تولید رزین های پلی استر، به عنوان ماده ای خاص در ساخت رنگ، جوهر و روان کننده ها اشاره کرد.

مونوپروپیلن

کاربرد پروپیلن گلیکول در صنایع دارویی

پروپیلن گلیکول مایعی سبک، شفاف، تقریباً بدون بو است. در آب و در بیشتر حلالهای آلی کاملاً محلول است. علاوه بر این، تمام پروپیلن گلیکول ها ظرفیت زیادی برای نگهداری و حل کردن مواد فعال به طور مساوی دارند که به آنها اجازه می دهد به عنوان حامل عطرها، طعم دهنده ها، رنگ ها و رطوبت عمل کنند. پروپیلن گلیکول USP / EP (درجه دارویی) به عنوان یک ماده کمکی در کاربردهای دارویی مورد تأیید است، زیرا علاوه بر ظرفیت پراکندگی که به عنوان توزیع مساوی مواد تشکیل دهنده دارو، به عنوان یک حلال برای طیف وسیعی از مواد فعال عمل می کند. طیف گسترده ای از کاربردهای آن در صنایع دارویی شامل داروها، بی حس کننده های موضعی، ویتامین ها و هورمون ها، ضد عفونی کننده ها و واکسن ها است.

شما می توانید محصولاتی مانند مونوپروپیلن گلیکول را با قیمت مناسب از شرکت پرشین یوتاب خریداری کنید. ما با داشتن یک تیم کاملا حرفه ای و بیش از چند دهه فعالیت در این عرصه به شما کمک می کنیم تا مواد اولیه صنایع غذایی از جمله خرید مونوپروپیلن گلیکول را به راحتی انجام دهید.

https://persianutab.com/propylene-glycol-in-pharmacy

نتیجه گیری

مونوپروپیلن گلیکول یک ماده بی رنگ و بی بو است. از این ماده به عنوان یک ماده طعم دهنده و نگهدارنده در محصولات غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شود. پروپیلن گلیکول در صنایع مختلفی از جمله غذایی، خوراک دام، لوازم آرایشی، دارویی، کشاورزی و ... کاربرد دارد.