با اینکه «بلد» ۳ سال است که پا به میدان گذاشته اما روز به روز به تعداد کاربرهای آن اضافه شده است. تا اینکه در فاصلهٔ زمانی کوتاهی بسیاری از رقبای خود را پشت سر بگذارد. امروز این برنامه بیش از چهار میلیون کاربر دارد. این سرعت در اضافه شدن تعداد کاربران نتیجه ارائه خدمات متنوعی بوده است که در ادامه به آن اشاره میشود:
مسیریابی سریع
اولین و مهمترین ویژگی در بلد این است که میتواند بر اساس اطلاعاتی که به آن دسترسی دارد انتخاب بهتری برای مسیریابی داشته باشد. فناوری و هوش مصنوعی به کار گرفته شده در این نرمافزار قابلیتهای «بلد» را برای انتخاب مسیرهای خلوتتر و اعلام آن افزایش داده است. این مسیریاب اندروید و آیاواس به کمک اطلاعاتی که از فعالیت کاربران خود دریافت میکند و همچنین از طریق همکاری با نهادهای مرجع مانند پلیس راهور و شهرداری، ترافیک زندهٔ خیابانها را نمایش میدهد. علاوه بر این به ازای دو مبدا و مقصدی که کاربر بر روی نقشه مشخص میکند، چند مسیر پیش روی او میگذارد. مسیر پیشنهادی اپلیکیشن معمولا بهترین انتخاب برای رهایی از محدودهٔ ترافیک و راهبندانهای در طول مسیر است.
نقشه کامل از شهرها
بلد مثل کف دست با خیابانهای شهر آشنا است. خودروهای مجهز به دوربین این شرکت از سراسر شهر عکاسی کرده و هر روز نقاط پرمراجعهٔ جدیدی مانند بانکها، مدارس، رستورانها، کافهها و ... به نقشه اضافه میکند. این خودروها از طریق دوربینهایی که روی سقف و کنارههایشان نصب شده هر روز مسیر زیادی را رانندگی و هر چند میلی ثانیه یک تصویر برداشت میکنند. به همین خاطر تعداد نقاط پرمراجعه در این مسیریاب اندروید و آی او اس بیش از ۴.۵ برابر گوگل است و پلاک خانهها در نقشهٔ بلد مشخص شده است. قابلیتی که در هیچ کدام از مسیریابهای آنلاین در ایران وجود ندارد. بلد قابلیت منحصر به فرد دیگری هم دارد که ثابت میکند در شناخت و آشنایی با شهر هیچ نقطهٔ ضعفی ندارد. این قابلیت که به ژئوکدینگ مشهور است، امکان جست و جوی دقیق با آدرس پستی را برای ما فراهم میکند.
سخنگو با زبان فارسی
فارسی بودن زبان بلد باعث شده که دوستی بیشتری بین این مسیریاب آنلاین و بسیاری از کاربران آن شکل بگیرد. فونت چشمنواز و حتی سخنگویی که به زبان فارسی حرف میزند استفاده از آن را راحتتر کرده است. طراحان مسیریاب آنلاین بلد به تنوع زبانی و قومیتی در کشورمان هم بیتوجه نبودهاند. به همین خاطر علاوه بر صدای ترکی، صدای عربی و کردی هم به این اپلیکیشن اضافه شده است تا کاربران دستیار صوتی همزبان خودشان را داشته باشند.
تشخیص محدوده طرح ترافیک
«بلد» در تمام شهرهایی که طرح ترافیک اجرا میشود، محدوده طرح ترافیک را با رنگهای آبی و قرمز مشخص کرده است. هنگام مسیریابی در داخل طرح به کاربر هشدار میدهد و همچنین ساعت اتمام آن را پایین صفحه موبایل اعلام میکند. در مورد تهران دو محدودهٔ طرح ترافیک با دو رنگ قرمز و آبی برای حلقه اول و دوم ترافیک مشخص شدهاند. علاوه بر این اگر راهی باشد در صورت تمایل کاربر «بلد» میتواند مسیری را پیشنهاد کند که از هیچ محدودیت ترافیکی نمیگذرد.
مصرف کمتر باتری و اینترنت
تا پیش از این کاربران همواره نسبت به مصرف بالای اینترنت و باتری نقشه و مسیریابهای آنلاین انتقاد داشتند. «بلد» ویژگی متمایز دیگر خودش را مصرف کمتر این دو مورد میداند. با مصرف پایینتر باتری و بستهٔ اینترنتی امکان استفاده از نقشهٔ بلد افزایش مییابد و کاربران در مسیرهای طولانیتر با خیال آسودهتری از این مسیریاب اندروید بهره میبرند.
مسیریابی ترکیبی
بلد بخشی از قابلیتهای خودرو برای رانندگان و بخشی دیگر را برای افرادی طراحی کرده که از سرویسهای حمل و نقل عمومی استفاده میکنند. برتری این مسیریاب آنلاین به دیگر نقشههای موجود، قابلیت مسیریابی ترکیبی آن است. یعنی زمانی که افراد مقصد و مبدا خود را مشخص کنند با پیشنهادهای مختلف برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی روبرو میشوند که شامل ترکیب استفاده از تاکسی، مترو، اتوبوس و پیادهروی کوتاه میشود. این قابلیت هنوز در هیچ کدام از نقشههای موجود در کشور فعال نشده و به صورت اختصاصی فقط در مسیریاب آنلاین بلد قابل استفاده است. علاوه بر این امکان درخواست تاکسی اینترنتی تپسی هم به صورت مستقیم از روی نقشهٔ بلد فراهم شده تا کاربر با دقت بالاتر مقصد مورد نظر خود را انتخاب کند و سپس به راحتی درخواست سرویسهای مکان مورد نظر خود را از تپسی بدهد.
نقشه آفلاین
دیگر با داشتن بلد نباید نگران ضعیف شدن اینترنت در گردنهٔ کوهها یا دل جنگل بود. با قابلیت نقشهٔ آفلاین در بلد دسترسی ما به مسیریابی در این اپلیکیشن از بین نخواهد رفت. اگرچه امکان مطلع شدن از محدودهٔ طرح ترافیک در نقشهٔ آفلاین از بین میرود اما در این نقشه دیگر خبری از مشکلاتی که بابت ضعیف شدن پوششدهی اینترنت و همچنین هزینههای بالای اینترنتی کاربران وجود داشت، نخواهد بود.
کاربردهای متناسب با روز
بلد کاملا متناسب با روز و نیازهای جامعه حرکت میکند. برای مثال همزمان با جاری شدن سیل در فروردین ۱۳۹۸، امکانی برای شناسایی نقاط پرخطر تهران هم به این مسیریاب اندروید اضافه شد. این قابلیت در شرایط پرخطر میتواند جان افراد زیادی را با مسیریابی امن نجات دهد. همزمان با برگزاری نمایشگاه الکامپ و همچنین نمایشگاه کتاب در سال گذشته نقشه و جایگاه غرفههای مختلف در این اپلیکیشن قابل دسترسی بود تا کاربران با کمک آن بتوانند در هزینه و وقتشان بیشتر صرفهجویی کنند. سپس با شیوع کرونا، برای دسترسی بهتر به بیمارستانهای ویژه کرونا، این مراکز در روی نقشه به صورت جداگانه تفکیک شدند تا بیماران برای دسترسی به این مراکز و داروخانهها زمان کمتری را هدر بدهند. علاوه بر این بعد از زلزلهٔ تهران در اردیبهشت ۹۹، میانبری در صفحه اول نقشه بلد برای دسترسی به مراکز امن زلزله نمایش داده شد. در موارد دیگر با افزایش فعالیت افراد در بورس طراحان این نقشه فیچری برای دسترسی سریعتر به کارگزاریهای بورس در بالای نقشه خود اضافه کردند. برای همین باید گفت که این نقشه صرفا نقش یک ربات برای مسیریابی افراد به مقصد را برعهده نداشته بلکه در بحرانهای اجتماعی، مراسمهای جمعی و فعالیتهای مشارکتی، مسئولیت مهمی برای آسایش و رفاه کاربران ایفا کرده است.