صنعت خودرو در حال تغییر است. فورد موستانگ برقی چهار درب تولید می کند. جنرال موتورز احتمالاً هامر را به عنوان برند شاسی بلند الکتریکی احیا می کند. گوگل در حال توسعه خودروهای خودران است. دوران عجیبی است! مدیرعامل گروه فولکس واگن هم می گوید اگر با روند سریع کنونی تطبیق نیابند شاید به سرنوشت نوکیا تبدیل شوند. خودروسازان گسترش یافته اند و آینده آن ها می تواند در معرض خطر باشد.
هربرت دایس نگرانی ها و تردیدهای خود درباره توانایی فولکس واگن در تطبیق با تغییرات پرسرعت دنیای خودرو را ابراز کرده و گفته است:
اگر ما با سرعت فعلی ادامه دهیم شرایط بسیار سخت خواهد شد. دوران خودروسازان کلاسیک به سر آمده است.
فولکس واگن و دیگر خودروسازان در مسابقه ای هستند که شامل تکنولوژی های جدید بوده و رقبایی از دیگر بخش ها همچون سیلیکون ولی در آن حضور دارند. این شرکت ها همیشه روی سوددهی سریع تمرکز ندارند. بالاتر از همه این ها، فولکس و سایر خودروسازان با استانداردهای آلایندگی و ایمنی سخت گیرانه تری روبرو می شوند و از طرف دیگر مجبور به توسعه هم زمان خودروهای خودران، الکتریکی و ارتباطی نیز می باشند.
بخشی از برنامه ی فولکس واگن برای ماندن در کورس رقابت شامل افزایش ارزش خود از ۱۰۱ میلیارد دلار کنونی به ۲۲۲ میلیارد دلار می باشد. به این ترتیب فولکس واگن روی کاهش هزینه ها، کم کردن پیچیدگی ها و سرمایه گذاری روی تکنولوژی های جدید تمرکز خواهد کرد. این غول خودروسازی می تواند با کارخانه های خود در آلمان سرمایه اش را حفظ کند. فولکس هزینه های صرف شده برای تحقیق و توسعه درباره خودروهای سلول سوختی را کم خواهد کرد و سرویس های حمل ونقل هم چنین وضعیتی خواهند داشت. دیگر مسیر فولکس می تواند تغییر تمرکز از حجم تولید به سوددهی باشد.
چند سال اخیر و به ویژه دوران پس از رکورد اقتصادی سال ۲۰۰۸ نشان داد که چه میزان از تغییرات می تواند طی دوره ای کوتاه رخ دهد. چنین تغییرات بزرگی در دهه میلادی پیش رو نیز رخ خواهد داد. توسعه هرچه بیشتر خودروهای الکتریکی و خودران اگرچه باعث کاهش آلایندگی و افزایش ایمنی می شود اما احتمالاً باعث کاهش تعمیرگاه ها و فرصت های شغلی در صنعت خودرو نیز خواهد شد.
برچسب هااخبار