لندکروزر و پرادو دو نمونه از محبوب ترین محصولات تویوتا در بازارهای جهانی و همچنین کشور ما محسوب می شوند. البته پرادویی که در کشور ما شناخته شده در اکثر بازارها با همان نام لندکروزر عرضه می شود اما خب برخی بازارها آن را با نام پرادو می شناسند.
تویوتا در سال ۲۰۲۱ هفتادمین سالگرد عرضه اولین نسل لندکروزر را جشن خواهد گرفت. خودرویی که در ابتدا برای کاربری های نظامی توسعه یافته بود و تنها ۶ سال پس از جنگ جهانی دوم پدیدار شد.
اواسط دهه ۶۰ میلادی بود که تویوتا نسخه استیشن واگن لندکروزر را برای جلب نظر افراد بیشتر مخصوصاً آن هایی که نیازمند خودرویی کاربردی برای استفاده در مناطق خشن بودند عرضه کرد.
لندکروزر روز به روز بزرگ تر و لوکس تر شد و در سال ۱۹۹۸ بود که پیشرانه ۸ سیلندر برای آن تدارک دیده شد. تویوتا در بازار بریتانیا این خودرو را به دو بخش جدا تقسیم کرد: مدل فول سایز که با نام آمازون شناخته می شود و نسخه کوچک تر لایت دیوتی که در ابتدا با نام کلرادو عرضه می شد. ما اینجا روی مدلی که به طور ساده با نام لندکروزر (همان پرادوی خودمان) عرضه شده تمرکز می کنیم.
- نوع خودرو
تویوتا لندکروزر نسل چهارم (از سال ۲۰۰۹ تاکنون) – یک شاسی بلند دو دیفرانسیل بزرگ و کاربردی، آفرود عالی و بسیار قابل اعتماد.
- تویوتا لندکروزر نسل چهارم
تاریخچه
چهارمین نسل تویوتا لندکروزر کلرادو (پرادو) با کد J۱۵۰ شناخته می شود و دسامبر سال ۲۰۰۹ وارد نمایندگی های این برند در بریتانیا شد. این خودرو به پیشرانه ۳ لیتری دیزلی ۱۷۱ اسب بخاری و گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک مجهز می باشد.
خریداران می توانستند از بین تریم های LC۳، LC۴ و LC۵ یکی را انتخاب کنند. دو مدل آخری به صورت استاندارد از نوع هفت نفره بودند درحالی که تریم اولی از پنج صندلی استفاده می کرد و ردیف سوم صندلی ها به صورت سفارشی در دسترس بود.
تویوتا در دسامبر سال ۲۰۱۳ نسخه فیس لیفت لندکروزر را عرضه کرد که در آن شاهد بهبودهایی در سیستم تعلیق و سیستم های ایمنی بودیم. تریم های خودرو نیز با تغییر نام به آکتیو، آیکن و اینوینسیبل تبدیل شده بودند. از آگوست ۲۰۱۵ نیز این شاسی بلند به صورت استاندارد با پیشرانه ۲.۸ لیتری دیزلی و گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک عرضه شد.
در ژانویه سال ۲۰۱۸ بود که تریم پایه جدیدی با نام Utility برای این خودرو تدارک دیده شد. داشبورد بازطراحی شده، تجهیزات بیشتر و بدنه ای با برخی تغییرات نیز جزو دیگر اصلاحات لندکروزر می باشند.
- چه مدلی را باید انتخاب کرد؟
مدل های پایه ی LC۳ که به تعداد کمی در بازار وجود دارند از رینگ های ۱۷ اینچی، سیستم تهویه مطبوع، کروز کنترل، بلوتوث و استارت بدون کلید سود می برند. در نسخه رده میانی LC۴ می توان سیستم تهویه مطبوع سه ناحیه ای، رینگ های ۱۸ اینچی، صندلی های برقی ردیف سوم، تریم چرم، صندلی های جلوی گرم شونده و برقی، چراغ های جلوی خودکار، آینه وسط با تیره شوندگی خودکار، دوربین دنده عقب، ناوبری و سیستم صوتی ارتقا یافته را دریافت کرد.
مدل های فول LC۵ از تکنولوژی های مربوط به آفرود همچون سیستم تعلیق تطبیقی با کنترل ارتفاع فعال، کرال کنترل، پایش مسیر با نمایش زاویه فرمان و… برخوردار هستند. این خودرو همچنین دارای نمایشگرهای عقب برای بازی های ویدئویی و تماشای تلویزیون می باشد.
- رقبای تویوتا لندکروزر پرادو
میتسوبیشی شوگان نزدیک ترین رقیب این خودرو در بازار بریتانیاست. شوگان اولویت اصلی خود را روی توانایی آفرود و یدک کشی گذاشته اما در کل خودرویی جادار و مجهز است.
اگر اولویت اصلی شما آفرود باشد باید لندروور دیفندر را انتخاب کنید اما گزینه بهتر نسبت به دیفندر می تواند دیسکاوری یا دیسکاوری اسپورت باشد. این خودروها آرامش بیشتری داشته و لوکس تر از لندکروزر پرادو هستند. فولکس واگن توارگ هم دیگر گزینه قابل تامل است که در یدک کشی، اشرافیت و… عملکرد خوبی داشته و از برخی پیشرانه های عالی سود می برد. البته این خودرو فقط به صورت پنج نفره در دسترس است.
اگر وجود ظرفیت کافی برای هفت نفر در کابین مسئله اصلی شماست باید به ب ام و X۵، آئودی Q۷ و مرسدس GL یا GLS فکر کنید. همه ی این خودروها قیمت بالا و هزینه های نگهداری بیشتری دارند اما خب کاملاً لوکس بوده و از نظر یدک کشی نیز توانا هستند.
- در هنگام خرید به چه نکاتی باید دقت کرد؟
ظرفیت یدک کشی: تمامی تویوتا لندکروزرها حداکثر ظرفیت یدک کشی ۳۰۰۰ کیلوگرمی دارند.
گیربکس: درحالی که مدل های سه درب این شاسی بلند از گیربکس دستی استفاده می کنند، مدل های پنج درب به گیربکس های اتوماتیک مجهز هستند.
لاستیک زاپاس: لاستیک زاپاس این خودرو زیر کف صندوق جا گرفته است. اگر به مدت زیادی از لاستیک زاپاس استفاده نشود احتمالاً مکانیسم پایین آوردن لاستیک زاپاس زنگ خواهد زد.
گیربکس دستی: تعداد بسیار کمی از لندکروزر پرادوها به گیربکس دستی مجهز هستند که موضوع خوبی است زیرا تعویض دنده های این گیربکس خیلی جالب نیست.
کابین: لندکروزر خودروی بزرگی است اما به اندازه ای که انتظار دارید جادار نیست. ردیف دوم و سوم صندلی ها به طور سورپرایز کننده ای تنگ بوده و صندلی های ردیف سوم تنها مناسب کودکان هستند هرچند فضای سر زیادی در دو ردیف اول وجود دارد. کابین کاربری راحتی داشته و از تجهیزات زیاد و کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. فضای بار ۶۲۱ لیتری لندکروزر پرادو نیز بسیار خوب بوده اما وقتی از تمامی صندلی ها استفاده کنید تنها ۱۰۴ لیتر فضا باقی خواهد ماند.
- هزینه ها
هزینه های مالکیت و نگهداری
سرویس های لندکروزر به دو قسمت کوچک و بزرگ تقسیم می شود که قیمت آن ها ۲۵۰ و ۳۹۵ پوند می باشد. این سرویس ها باید هر یک سال یا ۱۶ هزار کیلومتر انجام شوند. پیشرانه هم بجای زنجیر از تسمه تایم استفاده کرده اما تعویض آن در بریتانیا تنها ۲۵۰ پوند هزینه دارد. این کار نیز باید هر ۱۰ سال یا هر ۱۶۰ هزار کیلومتر صورت گیرد.
مایع خنک کننده نیز باید پس از ۱۰ سال یا ۱۶۰ هزار کیلومتر تعویض شود. روغن ترمز نیز بنا به گفته تویوتا باید هر دو سال یا ۳۲ هزار کیلومتر تعویض گردد.
- فراخوان ها
این نسل از لندکروزر تنها یک بار فراخوان شده که آن هم در سال ۲۰۱۷ بوده و تنها ۵۸۹ دستگاه خودروی تولید شده بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ را شامل می شده است. دلیل آن نیز آسیب بست تزریق کننده ادبلو در لوله اگزوز بوده است.
- میزان رضایت مالکان
همان گونه که انتظار دارید تویوتا در نظرسنجی رضایت مالکان رتبه دهم را در سال ۲۰۱۹ به دست آورده است. این کمپانی به خاطر قابلیت اطمینان بالای محصولات و هزینه های نگهداری کم تحسین می شود. از دیگر نقاط قوت محصولات تویوتا می توان به کیفیت ساخت و سواری بالا و تجهیزات ایمنی اشاره کرد؛ اما نقطه ضعف محصولات تویوتا از دید مشتریان نیز به طراحی کابین و فضاهای ذخیره ای کم مربوط بوده است.
اگرچه تویوتا به اندازه رقبای کلیدی خود لوکس نیست اما با انتخاب لندکروزر پرادو خودرویی توانا در بحث آفرود، مجهز از نظر تجهیزات کابین و قابل اعتماد از نظر خرابی های فنی به دست خواهید آورد. هزینه های مالکیت این خودرو به خاطر بزرگ بودن و پیشرانه ای تشنه کمی بالاست اما سرویس های دوره ای آن هزینه چندانی در بر نخواهد داشت. لندکروزر در بازار خودروهای کارکرده به تعداد زیادی وجود ندارد زیرا فروش آن خیلی بالا نبوده و یکی دیگر از دلایل نیز تمایل مالکان به نگهداری طولانی مدت آن می باشد. مالکان این خودرو پذیرفته اند که لندکروزر لوکس ترین شاسی بلند بازار نیست اما ترکیبی عالی از کاربردی و قابلیت اطمینان بالا را به نمایش می گذارد.
منبع autoexpress
برچسب هابررسی فنی و تخصصی تویوتا پرادو شاسی بلند