ب ام و X۶ بازگشته و اگر شما به دنبال یک شاسی بلند کوپه ی بزرگ هستید، این یکی باسابقه ترین خودروی مدنظر خواهد بود.
X۶ برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ معرفی شد و اولین شاسی بلند از یک خودروساز تولید انبوه بود که از خط سقف غیرمرسوم و اسپورت تر استفاده می کرد. حدود ۴۸۰ هزار دستگاه از نسل اول این خودرو به فروش رفت و نسل های بعدی آن نیز به همراه برادران کوچک تر روانه میدان شدند.
پایه و اساس خودرو تغییری نداشته و زیر بدنه کوپه مانند آن شاهد شباهت های زیاد با X۵ هستیم. به این ترتیب این خودرو در حقیقت نسخه ای کمتر کاربردی از خودرویی می باشد که بر پایه آن شکل گرفته و در عوض باید برای خریدش پول بیشتری پرداخت کنید.
اگرچه نمای جلوی خودرو نسبت به X۵ تغییر خاصی نداشته اما نمای عقب از طراحی جدیدی سود برده و همین موضوع فضای بار را تحت تأثیر قرار داده است. فضای بار ۶۴۵ لیتری شاسی بلند X۵ در X۶ به ۵۸۰ لیتر کاهش یافته ولی خب خود X۶ خودروی بزرگی بوده و فضای بار برای اکثر افراد مناسب است. وقتی که صندلی های عقب را تا کنید این فضا به ۱۵۲۵ لیتر خواهد رسید.
باواریایی ها سعی داشته اند راه های جدیدی برای تمایز این دو خودرو پیدا کنند و آن را تنها به طراحی خودرو محدود نکنند. برای مثال این تازه وارد به صورت سفارشی با جلوپنجره ای نورانی عرضه می شود. همین جلوپنجره بخشی از دیلایت های خودرو را تشکیل داده اما در کل خیلی مهم به نظر نمی رسد. همچنین X۶ به صورت استاندارد با چراغ های جلوی LED تطبیقی عرضه می شود.
قوای محرکه ی X۶ کاملاً مشابه X۵ بوده و پیشرانه های ۶ و ۸ سیلندر بنزینی و دیزلی در دسترس هستند. فعلاً خبری از نسخه پلاگین هیبریدی نیست اما مدل پرچم دار X۶ M با قدرت ۶۱۶ اسب بخاری در سال ۲۰۲۰ از راه خواهد رسید.
خودرویی که در تست ما حضور یافته فعلاً پرچم دار این خانواده است. مدل M۵۰i از پیشرانه ی ۸ سیلندر ۴.۴ لیتری توربو با قدرت ۵۲۳ اسب بخاری و گشتاور ۷۵۰ نیوتون متری استفاده می کند. این نیروی قابل توجه از طریق گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک و سیستم چهار چرخ محرک به تمامی چرخ ها فرستاده می شود. کیت بدنه گیرا و رینگ های ۲۲ اینچی نیز به صورت استاندارد در این نسخه وجود دارند.
این خودرو در جایگاهی محدود برای خودرویی با بازار محدودتر قرار گرفته است. چنین شاسی بلندهای کوپه ای را افراد کمی انتخاب می کنند و مدل ۸ سیلندر قوی هم انتخاب افراد کمتری است. البته نباید M۵۰i را به هیچ وجه دست کم گرفت.
این خودرو کاملاً روی پرفورمنس تمرکز دارد. البته این پرفورمنس با مصرف سوخت بالاتر نسبت به مدل های دیزلی همراه شده است.
M۵۰i خودروی سنگین وزنی بوده و وزن آن به بیش از ۲ تن می رسد اما پیشرانه ی ۴.۴ لیتری به راحتی و با اندکی اشاره به پدال گاز این جثه را به تحرک وا می دارد. این پیشرانه در دیگر محصولات ب ام و نیز دیده می شود و گشتاور ۷۵۰ نیوتون متری آن نیز می تواند کوه را جابجا کند. سیستم اگزوز اسپورت M نیز بر هیجان کار افزوده و راننده را به سریع تر راندن تشویق می کند.
اما باید اذعان کرد این خودرو فراتر از پرفورمنس بالا در خط مستقیم و صدای هیجان انگیز، چیز زیادی برای عرضه ندارد. اگرچه سیستم تعلیق بادی بخش M به صورت استاندارد وجود دارد اما همین سیستم بیشتر روی سواری راحت تمرکز داشته تا خنثی ساختن وزن بالای خودرو و اگرچه فرمان نیز از توازن وزنی مناسب و واکنش خوبی برخوردار بوده اما X۶ خیلی بزرگ بوده و خیلی نباید روی مانور با آن حساب کرد؛ اما خب در کل راندن این خودرو درست مثل X۵ خوب و هیجان انگیز است.
وقتی حالت کامفورت را انتخاب کنید X6 به یک کروزر راحت بدل خواهد شد. همیشه لبه ی سفت تر سیستم تعلیق را به یاد خواهید داشت اما این امر غیرقابل پذیرش نخواهد بود.
کابین همچنان نقطه قوت X۶ باقی مانده است. کابین محصولات جدید ب ام و اگرچه حالت سنتی خود را حفظ کرده اند اما خوش ساخت و عملکردی بوده و سیستم اطلاعات سرگرمی X۶ نیز کماکان یکی از بهترین های بازار است. اطلاعات نیز روی دو صفحه نمایش ۱۲.۳ اینچی به نمایش درمی آیند.
مدل M۵۰i با صندلی های اسپورت دارای چرم مشکی و فرمان چرمی M اسپورت عرضه می شود. تمامی نسخه های X۶ دارای کروز کنترل با عملکرد ترمز هستند اما دستیار رانندگی حرفه ای باید با پرداخت مبلغ بیشتر انتخاب شوند. پارک خودکار نیز به صورت پیش فرض وجود دارد.
همه چیز ب ام و X6 جدید تغییر کرده اما درباره ی آنچه این خودرو ارائه می کند تفاوتی وجود ندارد. ب ام و تلاش داشته هویت این خودرو را از X5 جدا کند اما X6 هنوز هم برادر کمتر کاربردی و گران تر است. تنها برخی خریداران خاص این خودرو را به خاطر شکل کوپه اش انتخاب خواهند کرد.
مشخصات ب ام و X۶ M۵۰i
- قیمت: ۷۶۸۷۰ پوند
- پیشرانه: ۸ سیلندر ۴.۴ لیتری توربوی بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۵۲۳ اسب بخار/۷۵۰ نیوتون متر
- گیربکس: ۸ سرعته اتوماتیک، چهار چرخ محرک
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۴.۳ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۵۰ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: ۱۰.۷ لیتر در هر صد کیلومتر
منبع: autoexpress