این نسل جدید رنو کپچر است، کراس اوور کوچک که مسئولیت بزرگی بر دوشش دارد. دلیل آن هم جایگزین شدن با نسل پیشینی است که به فروش بیش از ۱.۵ میلیون دستگاهی از زمان معرفی در سال ۲۰۱۲ تاکنون دست پیدا کرده است.
اما شاید با خود بگویید آن خودرو کار راحتی داشته است. کپچر پیشین جانشین مدل موداس در طیف خودروهای کوچک رنو قرار گرفته و به همراه نیسان جوک باعث شد بازی دیوانه وار کراس اوورها آغاز شود؛ بنابراین اگرچه نسل اول کپچر بازار خاص خود را در حدود ۷ سال گذشته داشته اما نسل جدید آن با حدود ۲۰ رقیب دست وپنجه نرم خواهد کرد.
بنابراین به منظور حفظ روند رو به رشد کپچر، دگرگونی کاملی موردنیاز بوده است. این خودروی فرانسوی هم اکنون از پلتفرمی مشترک با جدیدترین نسل کلیو بهره برده و دارای تکنولوژی ها و طراحی متمایزی می باشد.
محبوبیت کپچر قبلی نشان می دهد که خریداران ظاهر آن را دوست داشته اند بنابراین جای تعجبی وجود ندارد که شباهت هایی بین دو خودرو وجود داشته باشد. هنوز هم لوگوی بزرگ رنو در دماغه وجود داشته و جلوپنجره به طرف عقب کشیده شده است. بدنه ی انحنادار کپچر نیز باعث شده رقبا کمی از مد افتاده به نظر آیند.
البته در بدنه جزئیات بیشتری دیده می شود. چراغ های جلو و عقب C شکل بصورت استاندارد از نوع LED بوده و جذابیت زیادی ایجاد کرده اند. این خودرو بزرگ تر از قبل بوده به گونه ای که در طول، عرض و ارتفاع به ترتیب ۱۱۰، ۱۹ و ۱۷ میلی متر رشد کرده است.
اما این به معنی از دست دادن ویژگی های مثبت نسل قبل نیست. شخصی سازی هنوز هم یکی از نقاط قوت این شاسی بلند بوده و رنگ های متمایز برای سقف، آینه ها و فلاپ ها وجود دارد و خریداران می توانند در کل ۹۰ ترکیب رنگی مختلف را انتخاب نمایند.
اگرچه شخصی سازی نقطه قوت کپچر است اما کابین تغییر کرده و داشبورد تقریبا از کلیو جدید گرفته شده و بنابراین کیفیت آن چند پله بالاتر رفته و آن را به رتبه های بالای کلاس نزدیک کرده است. پلاستیک های نرم تقریبا تمام سطوح را پوشانده است.
در کل کابین خودرو محیطی هوشمند بوده و تحت تاثیر صفحه لمسی ۹.۳ اینچی مدل های فول قرار گرفته است. مدل های پایه دارای صفحه نمایش ۷ اینچی هستند که فاقد ناوبری بوده اما از اندروید اتو و اپل کارپلی پشتیبانی می کند. پشت آمپرهای ۱۰ اینچی خودرو نیز دیجیتالی بوده و گرافیک تیز و عملکردی عالی دارند بنابراین هزینه کردن ۲۵۰ پوندی برای آن یک معامله خوب محسوب می شود.
فضای بخش عقب کابین بیشتر از نسل پیشین بوده و نیمکت عقبی هم اکنون تا ۱۶۰ میلی متر به عقب می رود. اگرچه فضای بار ۵۳۶ لیتری خودرو عالی بوده اما باعث کاهش فضای پای عقب می شود. زمانی که صندلی را به حدی به عقب ببرید که افراد به راحتی بنشینند فضای بار ۴۲۲ لیتری خواهید داشت که آن هم خوب است. البته سیتروئن C۳ ایرکراس همچنان خودروی جادارتری است.
نه تنها استفاده از زیرساخت کلیو در کپچر جدید باعث افزایش فضای بار و کابین شده بلکه سواری آن نیز بهبود یافته است. این خودرو سبک تر و مستحکم تر از قبل بوده و از نظر آسایش و رفاه کابین و همچنین دقت فرمان چند پله بهتر شده است.
برخلاف برخی رقبا، کپچر خودرویی سفت یا اسپورت نیست بلکه سیستم تعلیق نسبتا نرم آن سواری ریلکسی دارد. در پیچ ها تکان های زیادی وجود داشته اما خب پیش بینی پذیر می باشد. همچنین صدای پیشرانه و جاده نیز کمتر از قبل به گوش می رسد.
5 پیشرانه ی در نظر گرفته برای این خودرو همانند تنظیمات شاسی روی حس و حال اسپورت تمرکز ندارند. سه پیشرانه ی بنزینی وجود دارد که شامل نسخه های 3 سیلندر 1 لیتری توربوی 99 اسبی، 1.3 لیتری توربوی 128 و 153 اسب بخاری می باشد. ما مدل 128 اسبی را دوست داریم که پرفورمنس آن بیش از حد کافی برای این کلاس می باشد.
کم مصرف ترین پیشرانه ها از نوع دیزلی هستند. این پیشرانه های ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری قدرت ۹۴ و ۱۱۳ اسبی داشته و مصرف سوخت آن ها خیلی کمتر از نمونه های بنزینی است.
کم توان ترین پیشرانه های بنزینی و دیزلی تنها با گیربکس دستی همراه می شوند اما مدل قوی تر بنزینی فقط با گیربکس اتوماتیک ارائه شده است. دو پیشرانه ی دیگر با هر دو نوع گیربکس قابل سفارش هستند. گیربکس دستی کپچر بسیار خوب بوده و گیربکس اتوماتیک هم نرم است اما در هنگام شروع به حرکت کمی عصبی عمل می کند.
رنو به الکتریکی سازی محصولات خود بسیار اهمیت می دهد و در آوریل ۲۰۲۰ هم این خودرو را به صورت پلاگین هیبریدی عرضه خواهد نمود. این مجموعه ترکیبی از پیشرانه ی ۱.۶ لیتری بنزینی و واحدی الکتریکی با قدرت ترکیبی ۱۵۸ اسب بخاری و برد حدود ۵۰ کیلومتری است.
قیمت این خودرو هنوز نهایی نشده اما به نظر می رسد قیمت مدل پایه از ۱۷۵۹۵ پوند آغاز شود که حدود ۲ هزار پوند بیشتر از کلیو قابل مقایسه بوده اما با سئات آرونا SE مجهز به پیشرانه ی ۱ لیتری توربوی بنزینی که قوی تر و کم مصرف تر است تقریبا در یک رده می باشد.
کپچر از تجهیزات زیادی برخوردار بوده به گونه ای که مدل های پایه دارای کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از مسیر و رینگ های ۱۷ اینچی هستند. مدل های Iconic حدود ۱۵۰۰ پوند گران تر بوده و از بدنه ای دو رنگ، ناوبری، ورود بدون کلید، حسگرهای پارک عقب، شیشه های دودی و میله های سقف برخوردار هستند.
مدل S ادیشن ۱۵۰۰ پوند دیگر گران تر بوده و از صفحه نمایش بزرگ تر ۹.۳ اینچی، شارژ بی سیم گوشی، دوربین دنده عقب، حسگرهای پارک جلو، پوشش چرم صندلی ها و… سود می برد. مدل S ادیشن گران ترین مدل کپچر بوده و قیمت ۲۴۷۹۵ پوندی خواهد داشت.
رنو یکی از معماران کلاس کراس اوورهای کامپکت بوده و نسل جدید کپچر هم ثابت می کند هنوز هم در جهتی درست قدم برمی دارد. این خودرو از هر جنبه ای بهتر شده و شایسته ی تکرار موفقیت فروش بالای نسل پیشین را دارد. بسیاری از رقبا حس سواری اسپورت تری دارند و برخی نیز جادارتر هستند اما از نظر راحتی، کیفیت کابین و تکنولوژی بکار رفته، خودروهای کمی می توانند به کپچر نزدیک شوند.
مشخصات رنو کپچر TCe ۱۳۰ S Edition
- قیمت: ۲۱۷۹۵ پوندی (تخمینی)
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۱.۳ لیتری توربوی بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۱۲۸ اسب بخار/۲۴۰ نیوتون متر
- گیربکس: ۶ سرعته دستی، دیفرانسیل جلو
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۱۰.۶ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۱۹۵ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: ۶.۴ لیتر در هر صد کیلومتر
منبع: autoexpress