جنرال موتورز همچنان با مشکل اعتصاب کارکنان خود دست وپنجه نرم می کند؛ و البته که این کار عوارض بسیار زیادی برای این غول خودروسازی آمریکایی دارد.
بنا به گفته ی دیترویت فری پرس، تولید شورولت بلیزر جدید علیرغم اینکه در مکزیک تولید می شود و از محدوده ی اعتصابات کارگران جنرال موتورز خارج می باشد با تعلیق مواجه شده است. سخنگوی جنرال موتورز با تائید این خبر گفته است: “تولید بلیزر تا زمانی که اعتصابات پایان نپذیرد متوقف خواهد ماند.”
تصمیم جنرال موتورز برای تولید خودروهایی همچون بلیزر در مکزیک به یکی از نقاط جدل اتحادیه های کارگری و این شرکت تبدیل شده است. این اتحادیه های کارگری ترجیح می دهند چنین خودروهایی توسط کارگران آمریکایی و کانادایی تولید شوند؛ اما سؤال این است که وقتی بلیزر در مکزیک تولید می شود پس چرا تحت تأثیر این اعتصابات قرار گرفته است؟
پاسخ به قطعات مربوط می شود. اگرچه تولید این خودرو در آن سوی مرزهای آمریکا انجام می شود اما بلیزر هم همانند اکثر قطعات محصولات دیگر جنرال موتورز از چندین کارخانه در آمریکا تأمین می شود و برخی از این کارخانه ها عضو اتحادیه های کارگری حاضر در اعتصابات می باشند.
بلیزر تنها خودروی جنرال موتورز نیست که در مکزیک مونتاژ می شود. علاوه بر تولید مضاعف در اونتاریوی کانادا، جنرال موتورز اقدام به تولید شورولت اکوئینکس در کارخانه ی سن لوئیس پوتوسی می کند. خودروهای تراکس و جی ام سی تراین هم در همین سایت تولید می شوند. البته گفته شده تولید اکوئینکس به صورت عادی در مکزیک و کانادا جریان دارد.
جنرال موتورز و اتحادیه های کارگری به توافقنامه ای موقتی دست یافتند که طی آن حدود ۵۰ هزار کارگر در ۵۰ کارخانه ی سراسر آمریکا بر سر کار بازگردند.