چندی پیش خبر رسید که فولکس واگن قصد دارد کارخانهٔ جدیدی با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو را در ترکیه احداث کند. طبق گزارش ها، زمان شروع فعالیت این کارخانه برای سال ۲۰۲۲ پیش بینی شده و قرار بود نسل آیندهٔ فولکس واگن پاسات و اشکودا ساپرب در آن تولید شود. حال اما گفته می شود فولکس واگن تصمیم گیری نهایی در مورد احداث این کارخانه در ترکیه را به تعویق انداخته است زیرا انتقادات بین المللی به خاطر حملهٔ نظامی این کشور به سوریه در حال افزایش است.
سخنگوی فولکس واگن در این بار به رویترز گفته است:
ما به دقت وضعیت کنونی را رصد می کنیم و با نگرانی به تحولات فعلی می نگریم
گروه فولکس واگن پیش ازاین در ترکیه یک شرکت فرعی تأسیس کرده و گفته می شد در مراحل نهایی مذاکرات بوده اند ولی تصمیم نهایی در مورد این کارخانه هنوز گرفته نشده بود. نسل کنونی پاسات در کارخانهٔ المان تولید می شود اما فولکس واگن قصد دارد این تأسیسات را به کارخانه ای الکتریکی تبدیل کند. در همین حال، اشکودا هم در کارخانهٔ خود در جمهوری چک که هم اکنون به تولید ساپرب می پردازد به ظرفیت اضافی نیاز دارد.
فولکس واگن در ابتدا برای احداث این کارخانهٔ جدید بلغارستان یا ترکیه را در نظر گرفته بود اما گزارشات حاکی از آن است که پس از لابی شدید یکی از سهامداران عمدهٔ فولکس واگن یعنی دولت قطر، نهایتاً ترکیه انتخاب شده است؛ بنابراین ظاهراً قطر خواستار احداث این کارخانه در ترکیه بوده است اما فولکس واگن دلیل انتخاب این کشور را شرایط اقتصادی مثبت و موقعیت آن در بازارهای نوظهور عنوان کرده است. حال اما به دلیل تهاجم ترکیه به سوریه، اتحادیهٔ اروپا قصد دارد صادرات اسلحه به ترکیه را محدود کند درحالی که رئیس جمهور ایالات متحده، «دونالد ترامپ» هم وضع تحریم های سنگینی علیه این کشور را اعلام کرده است.