تنش های تجاری فزاینده بین آمریکا و چین پیش از این روی گوشی های هوشمند و تکنولوژی ۵G تأثیر گذاشته اند و قربانی بعدی می تواند خودروهای خودران و ارتباطی باشد.
شکی وجود ندارد که در سال های آینده خودروها به بزرگ ترین و شاید مهم ترین دستگاه های ارتباطی تحت مالکیت انسان ها تبدیل خواهند شد. چنین خودروهایی می توانند پر از تراشه ها و حسگرها بوده و از پلتفرم های دیجیتال برای رقم زدن آینده ای پیشرفته تر و البته امن تر برخوردار باشند؛ اما وقوع جنگ های تجاری می تواند روی این موضوع اثرگذار باشد.
پس از تصمیم دولت ترامپ برای تحریم گوشی های هوشمند هواوی در آمریکا و همچنین برخوردهایی که بر سر تکنولوژی های ۵G صورت گرفته، احتمالاً برخی گوشی های هوشمند با خودروهای جدید کار نخواهند کرد و شاید برخی خودروها نتوانند با گوشی های چینی با زیرساخت های ۵G این کشور و آمریکا ارتباط برقرار کنند.
مطالعه ی جدید IBM نشان می دهد ۱۵ درصد خودروهای جدید می توانند تا پایان دهه ی میلادی آینده از نوع کاملاً خودران باشند و از آنجایی که خودروهای خودران بین مردم مقبولیت رو به فزونی پیدا می کنند بنابراین خودروسازان و شرکت های تکنولوژی توجه خود را به ایجاد سیستم های دیجیتالی جدید داخل خودرو معطوف خواهند کرد.
هنوز مشخص نیست که آیا این تردیدها در نهایت به کجا ختم خواهد شد و تنش های تجاری بین کشورهای مهم جهانی چگونه روی برهم کنش خودروها با یکدیگر و محیط اطراف آن ها تأثیر خواهند گذاشت. با این وجود نگرانی های بسیار زیادی درباره ی بحث و گفت وگوهای خودروسازان و قانون گذاران درباره ی چنین تکنولوژی هایی وجود دارد.