خودروهای الکتریکی باعث ایجاد جریان های متضادی در بین دوستداران این صنعت شده اند. بسیاری از افراد معتقدند خودروهای الکتریکی رانندگی هیجان انگیزی نداشته، خیلی سنگین هستند و پیشرانه های الکتریکی فاقد صدای جذابی هستند. بله پیشرانه های ۸ و ۱۲ سیلندر بنزینی جذابیت های زیادی دارند اما اگر تنها بخواهیم صدای تولیدی پیشرانه را مدنظر قرار دهیم، تعدادی از بازی های ویدئویی با صداهای بسیار واقعی وجود دارند که انتظارات را برآورده می سازند.
حقیقت این است که نیروی الکتریکی مزیت های پرفورمنس زیادی داشته و مقاله ای که در ادامه خواهید دید نیز باعث کشف بیشتر حقیقت می شود. خودروهای هیبریدی در ابتدا به خاطر مصرف سوخت کم طراحی شدند اما پس از آن بود که اسب بخار اهمیت بیشتری نزد ماشین بازها یافت. حالا یک سوم سریع ترین خودروهای جهان دارای قوای محرکه ی الکتریکی شده هستند؛ و اگر فکر می کنیم رسیدن به سرعت ۲۲۵ کیلومتر در ساعت در کمتر از ۱۰ ثانیه خیلی هیجان انگیز نیست پس شما به وضوح درکی از پرفورمنس واقعی ندارید.
ما داده های متنوع شامل شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت و رکورد مسافت ۴۰۰ متر تمامی خودروهای اخیر را جمع آوری کرده ایم. این داده ها مربوط به سازندگان هستند و نتایج دنیای واقعی می توانند متفاوت باشند اما خب در کل می توانیم دیدی وسیع تر به چشم انداز دنیای خودرو داشته باشیم. واضح است که این لیست شامل خودروهای جدیدی همچون پورشه تایکان یا فراری F۹۰ استراداله که فعلاً پرفورمنس مشخصی ندارد نیست.
در ادامه باید گفت ما برای گردآوری این لیست روی عملکرد خودروها در مسافت ۴۰۰ متر تمرکز کرده ایم تا به شما نشان دهیم که نیروی الکتریکی واقعاً این روزها غوغا می کند!
- لامبورگینی اوراکان اوو
شمارش معکوس لیست ما با یک پیشرانه ی درون سوز سنتی شروع می شود. لامبورگینی اوراکان در نسخه های متنوعی تولید شده اما مدل اووی آن می تواند مسافت ۴۰۰ متر را در ۱۰.۲ ثانیه طی کند.
- فراری ۴۸۸ پیستا
رقیب سنتی لامبورگینی یعنی فراری می تواند مسافت ۴۰۰ متر را در ۱۰.۱ ثانیه پشت سر بگذارد. البته همان گونه که انتظار دارید ۴۸۸ پیستا سریع ترین خودروی فراری در لیست ما نیست.
- بوگاتی ویرون
هایپرکاری که در سال ۲۰۰۵ کتاب قانون خودروهای این کلاس را بازنویسی کرد همچنان جزو سریع ترین خودروهای دنیاست. نسخه ی استاندارد ویرون می تواند مسافت ۴۰۰ متر را در ۱۰.۱ ثانیه پشت سر بگذارد.
- ریماک کانسپت وان
اولین خودروی الکتریکی شده ی این لیست در واقع از قوای محرکه ی تمام الکتریکی استفاده می کند و تنها نسخه از این نوع است. این هایپرکار الکتریکی رکورد زیر ۱۰ ثانیه ای داشته و مسافت ۴۰۰ متر را در ۹.۹ ثانیه طی می کند.
- مک لارن ۷۲۰S
یکی از بهترین سوپرکارهای دنیا نتوانسته در جمع ۵ خودروی برتر حضور یابد اما همه می دانیم که ۷۲۰S فوق العاده سریع است. در واقع برخی افراد معتقدند این خودرو سریع تر از خودروی لیست شماره ۱ است. رکورد ۴۰۰ متر ۷۲۰S در ۹.۹ ثانیه ثبت می شود.
- فراری لافراری
همه می دانیم که لافراری باید در این لیست باشد. این خودرو کاملاً به اندازه ی SF۹۰ استراداله جدید دوست داشتنی بوده و از قوای محرکه ی هیبریدی با قدرت زیاد سود می برد. اولین خودروی هیبریدی فراری رکورد ۹.۸ ثانیه ای را برای مسافت ۴۰۰ متر ثبت می کند.
- پورشه ۹۱۸ اسپایدر
برخلاف لافراری پورشه می تواند در مسافت های کوتاه با قوای محرکه ی الکتریکی خود حرکت کند. البته وقتی که پیشرانه های الکتریکی با نیروگاه بنزینی همکاری کند، این هایپرکار آلمانی خواهد توانست مسافت ۴۰۰ متر را در ۹.۸ ثانیه طی کند.
- مک لارن P۱
با حضور محصولات ریماک، فراری و پورشه در این لیست می توان گفت که ما به سهم ۳۳ درصدی خودروهای الکتریکی شده از این لیست دست پیدا کرده ایم. مک لارن P۱ یک مورد اضافی بوده و رکورد ۹.۸ ثانیه ای دارد که در حد رقبای صاحب نام خود می باشد.
- بوگاتی ویرون سوپر اسپورت
علیرغم قدرت بیشتر شیرون، نسل قبلی هایپرکار بوگاتی است که هنوز هم با زمان ۹.۷ ثانیه خودروی سریع تری در مسافت ۴۰۰ متر محسوب می شود. البته این خودرو دیگر سریع ترین محصول بوگاتی نبوده و این لقب به نسخه ی اصلاح شده ی شیرون رسیده است.
- داج چلنجر SRT دیمن
با توجه به اعداد می توان گفت داج چلنجر دیمن هنوز هم سریع ترین خودروی تولیدی دنیا حداقل در رکورد ۴۰۰ متر است. این خودرو در برخی رویدادها به زمان ۹.۶۵ ثانیه دست یافته اما خب ویدئوهایی از شکست آن در برابر مک لارن ۷۲۰S نیز وجود دارد.
گزینه ی قابل احترام: تسلا مدل S P۱۰۰Dهمان گونه که در ابتدا گفتیم داده های دیگری همچون شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت نیز وجود داشته و همانند تمامی محصولات تسلا، مدل S در آنجا می درخشد. در این بخش پورشه ۹۱۸ در رتبه اول قرار داشته و پس از تسلا مدل S P۱۰۰D با فاصله ی نزدیک در تعقیبش می باشد. چلنجر دیمن هم رتبه ی سوم را به خود اختصاص داده است.