احتمالاً اکثر شما دوستان نیسان مورانو را فراموش کرده اید. شاسی بلند میان سایز نیسان (پث فایندر نیز جزو این کلاس محسوب می شود) با سایر رقبای دو ردیفه همچون شورولت بلیزر، فورد اج و جیپ گرند چروکی سرشاخ می شود؛ اما این شاسی بلندها قدرتی فراتر از ۳۰۰ اسب بخار (در مورد جیپ فراتر از ۷۰۰ اسب بخار!) داشته درحالی که پیشرانه ی ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری سری VQ مورانو از سال ۲۰۰۹ تاکنون تغییر چندانی نداشته است. مخلص کلام اینکه کل خودرو از سال ۲۰۱۵ تاکنون تغییر زیادی نکرده است.
با افزایش روزافزون رقابت در کلاس شاسی بلندها، ارائه ی محصولات به روز یکی از مهم ترین اقدامات برای خودروسازان خواهان بود و نیسان هم اقدام به فیس لیفت مورانو کرده اما آیا این کار برای حفظ موقعیت این خودرو در بازار آمریکا کافی بوده است؟ ما اخیراً پشت فرمان نیسان مورانو SL AWD ۲۰۱۹ نشسته ایم و پس از یک هفته رانندگی لیستی از خوبی ها و بدی های این خودرو را برای شما تهیه کرده ایم.
در این لیست ویژگی هایی که باید در نسل بعدی مورانو حفظ شده و ویژگی هایی که باید تغییر یابند را ذکر نموده ایم پس با ما همراه باشید.
- عدم تغییر: طراحی ظاهری
در خلال تست ها واضح بود که مردم از به روزرسانی اخیر مورانو خوششان می آید. نیسان برای مدل سال ۲۰۱۹ مورانو اقدام به اضافه کردن جلوپنجره، چراغ های LED و رینگ های جدید کرده است. خودروی ما دارای رنگ جدید سانست بود که کاملاً چشم نواز بوده و یکی از جذاب ترین رنگ های این خودرو محسوب می شود. مورانو به سادگی یکی از شیک ترین شاسی بلندهای نیسان است.
- تغییر: پیشرانه
پیشرانه ی ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری این خودرو کاملاً خسته است. این نیروگاه آهنین تنها ۲۶۰ اسب بخار قدرت داشته و تقریباً پشت سر همه ی رقبای خود قرار می گیرد. این همان پیشرانه ای است که از سال ۲۰۰۹ تاکنون در بازار حضور داشته و نیسان باید آن را با نمونه ی جدیدتری همچون نسخه ی VC توربوی نصب شده در آلتیما تعویض کند.
البته مصرف سوخت این پیشرانه حتی با وجود سیستم چهار چرخ محرک هم نسبتاً خوب بوده و عملکرد بسیار نرمی هم دارد. گیربکس CVT مورانو نیز جزو بهترین هایی است که ما تست کرده ایم.
- عدم تغییر: صندلی های جاذبه صفر
بسیاری از محصولات نیسان به صندلی هایی که جاذبه صفر نامیده می شوند تجهیز شده اند. این صندلی ها دارای ۱۴ نقطه ی فشار متفاوت هستند که به منظور ایجاد موقعیت طبیعی بدن طراحی می شوند. توضیح این موضوع سخت است اما صندلی های مورانو در سفرهای طولانی بسیار راحت می باشند. ما شانس تست مدل فول پلاتینیم را نداشتیم. این خودرو از صندلی هایی با پوشش چرمی و دوخت الماسی و سیستم تهویه سود می برد.
- تغییر: سیستم اطلاعات سرگرمی
ما صفحه لمسی سیستم های اطلاعات سرگرمی خودروهای مختلف را به خاطر سادگی در استفاده دوست داریم اما سیستم نیسان عملکردهای گوشی های هوشمند را نمی تواند شبیه سازی کند. صفحه اصلی این سیستم دارای برنامه هاست اما خیلی کاربردی نبوده و گشت وگذار در آن ها به سختی صورت می گیرد. اندروید اتو و اپل کارپلی به صورت استاندارد وجود دارند اما خود سیستم اطلاعات سرگرمی مورانو که با همکاری گوگل توسعه یافته چندان چنگی به دل نمی زند.
- تغییر: متریال کابین
آنچه که بیش از سیستم اطلاعات سرگرمی توی ذوق می زند متریال بکار رفته است. کابین پر از موادی همچون فلزات غیرواقعی، کروم، تریم مشکی و بژ است. طراحی یکدستی به چشم نمی خورد و برخی کنترل ها همچون دکمه های روی فرمان کاملاً قدیمی به نظر می رسند. شیفتر نیز یکی از ارزان ترین آیتم های کابین بوده و به نظر می رسد مستقیماً از خودروهای ۲۰ سال پیش گرفته شده است.
- تغییر: مسیری واضح انتخاب کنید
حتی پس از یک هفته زندگی با مورانو ما نتوانستیم بهترین چیز درباره ی این خودرو را بفهمیم. مورانو در هیچ چیزی بد نیست اما خب از هیچ نظری هم نمی درخشد. این خودرو سواری راحتی دارد اما حس می شود که نیسان خواهان تزریق کمی حس اسپورت به مورانو بوده و در هیچ کدام هم موفق نشده است. ما امیدواریم نیسان برای چهارمین نسل مورانو مسیری را انتخاب کند: یا خودرویی راحت یا خودرویی اسپورت. مورانوی فعلی از نظر آنچه که می خواسته باشد کمی گیج به نظر می رسد و در این کلاس که رقبای سرسختی حضور دارند فراموش کردن مورانو کار تعجب برانگیزی نخواهد بود…
منبع: carbuzz