ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

  1. جمعه ۱ شهریور ۹۸ ساعت ۱۲:۳۲ (۵ سال،۴ ماه قبل)
ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)
به گزارش فرانگر

در قسمتی قبلی سری مطالب تاریخچهٔ فورد موستانگ به نسل فعلی یعنی نسل ششم رسیدیم و به طور کامل ویژگی های آن را بررسی کردیم. در قسمت قبلی تا معرفی شلبی GT۳۵۰ پیش رفتیم و گفتیم که فورد پس از حدود نیم قرن این مدل افسانه ای را رسماً احیا کرد. حال به ادامهٔ بررسی نسل ششم موستانگ می پردازیم. به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامهٔ اجارهٔ هرتز، سه شرکت فورد، شلبی و هرتز در نمایشگاه نیویورک ۲۰۱۶ نسخهٔ ویژه ای از نسل ششم موستانگ را با نام شلبی GT-H معرفی کردند.

این نسخه بر اساس مدل GT ساخته شده بود اما شلبی با استفاده از قطعات فورد پرفورمنس مثل تعلیق، اگزوز و رینگ های ۱۹ اینچی آلومینیومی با لاستیک های میشلن، آن را ارتقاء داده بود. علاوه بر این، شاسی خودرو هم با پکیج هندلینگ فورد بروز شده بود که به ارائهٔ تجربهٔ رانندگی مسابقه ای مانند کمک می کرد. این پکیج فنرهای پایین تر و تنظیم ویژهٔ کمک ها را هم به همراه داشت. GT-H در بیرون مثل نمونهٔ اصلی سال ۱۹۶۶ به رنگ مشکی با خطوط طلایی رنگ بود.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

در قسمت های مختلف بدنهٔ این نسخهٔ ویژهٔ مثل جلوپنجره و بخش عقبی خودرو نشان GT-H کار شده بود و شلبی هم اسپلیتر و اسپویلر استاندارد را با نمونه های فیبر کربنی جایگزین کرده بود. علاوه بر این، یک کاپوت ویژه با دریچه های هوا و برآمدگی بزرگی در وسط نیز برای GT-H طراحی شده بود. کابین خودرو اما تا حد زیادی با موستانگ GT استاندارد یکسان بود و فقط نشان GT-H در قسمت های مختلف کار شده و یک پلاک با شمارهٔ تولید در آن نصب شده بود. از شلبی GT-H فقط ۱۴۰ دستگاه ساخته شد.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

فیس لیفت، پیشرفت یا پسرفت؟

نسل ششم موستانگ حدود چهار سال بعد از رونمایی اولیه، نخستین فیس لیفت خود را تجربه کرد. این نسخهٔ جدید رسماً در ژانویهٔ ۲۰۱۷ معرفی شد و در نمایشگاه شیکاگو برای اولین بار به نمایش عمومی درآمد. طی این فیس لیفت عمدهٔ تغییرات در دماغهٔ خودرو صورت گرفته بود و چراغ های جلو کاملاً تغییر کردند. البته به عقیدهٔ بسیاری، این چراغ های جدید زیبایی قبل را نداشتند. در عقب اما حجم تغییرات بسیار کمتر بود و صرفاً اصلاحاتی جزئی در جا پلاک و گرافیک چراغ ها انجام گرفته بود. خوشبختانه این فیس لیفت در ظاهر شلبی GT۳۵۰ اعمال نشد و این مدل همچنان با همان دماغهٔ قبلی تولید می شود. طی این فیس لیفت برای داخل موستانگ هم آپشن ها و ویژگی های جدیدی مثل صفحه آمپر تمام دیجیتالی ۱۲ اینچی و غربیلک فرمان چرمی با گرم کن ارائه شد.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

همراه با این فیس لیفت، تغییرات و ارتقاءهای فنی هم در موستانگ انجام گرفته بود. مهم ترین اتفاق این فیس لیفت حذف پیشرانهٔ ۳.۷ لیتری V۶ از لیست موتورها بود زیرا به گفتهٔ فورد، با وجود پیشرانهٔ اکوبوست، این موتور شش سیلندر فروش پایینی داشته و اکثر خریداران برای موستانگ پایه موتور چهار سیلندر توربو را سفارش می دهند؛ بنابراین حالا فقط دو موتور برای موستانگ قابل انتخاب بود و مثل سال های ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳، پیشرانهٔ ۲.۳ لیتری چهار سیلندر تنها موتور پایه محسوب می شود. هرچند در این به روزرسانی موتور V۶ موستانگ حذف شد اما در عوض گشتاور موتور اکوبوست از ۴۳۴ نیوتن متر به ۴۷۵ نیوتن متر افزایش یافت و خروجی موتور V۸ نیز به ۴۶۰ اسب بخار قدرت و ۵۷۰ نیوتن متر گشتاور رسید.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

در بخش انتقال نیرو نیز یک گیربکس ۱۰ سرعتهٔ اتوماتیک جدید جایگزین نمونهٔ شش سرعتهٔ اتوماتیک قبلی شد و به عنوان یک آپشن در کنار گیربکس شش سرعتهٔ دستی ارائه شد. این گیربکس به طور مشترک توسط جنرال موتورز و فورد توسعه پیدا کرده و قبلاً از آن در شورلت کامارو ZL۱ و فورد F۱۵۰ رپتور استفاده شده بود. علاوه بر این، سیستم تعلیق مگناراید که قبلاً فقط در مدل GT۳۵۰ ارائه می شد حالا برای موستانگ های استاندارد هم قابل سفارش بود. فورد برای نسخهٔ جدید موستانگ یک پکیج پرفورمنس را نیز به صورت سفارشی ارائه کرد که لاستیک های پهن تر، کالیپرهای ترمز برمبو، کمک فنرهای بهبودیافته و تنظیم منحصربه فرد شاسی را به همراه داشت و موستانگ GT را از لحاظ هندلینگ و عملکرد بسیار به GT۳۵۰ نزدیک می کرد.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

به یاد بولیت و استیو مک کوئین

در قسمت دوم این مطالب گفتیم که موستانگ GT فست بک مدل ۱۹۶۸ با حضور در فیلم بولیت با بازی استیو مک کوئین به خودرویی نمادین تبدیل شد و به همین دلیل، فورد به منظور گرامیداشت و زنده کردن نام بولیت، نسخهٔ ویژه ای از نسل چهارم و پنجم موستانگ را با نام بولیت به ترتیب در سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۸ معرفی کرد. سپس در نسل ششم نیز برای بزرگداشت پنجاهمین سالگرد فیلم بولیت، فورد در نمایشگاه دیترویت ۲۰۱۸ نسخهٔ ویژهٔ بولیت را رونمایی کرد.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

این بولیت جدید توسط مولی مک کوئین، نوهٔ استیو مک کوئین رونمایی شد. این نسخه بر اساس موستانگ GT ساخته شده و از همان پیشرانهٔ ۵ لیتری V۸ استفاده می کند اما به لطف دریچهٔ گاز بزرگ تر، منیفولد GT۳۵۰ اصلاح شده و تنظیم مجدد ورودی هوا، قدرت آن به ۴۶۰ اسب بخار افزایش پیدا کرده است. انتقال نیرو در این نسخه هم فقط توسط گیربکس شش سرعتهٔ دستی صورت می گیرد. این موستانگ بولیت مانند نمونهٔ اصلی سال ۱۹۶۸ با همان رنگ سبز تاریک عرضه می شود اما امکان سفارش رنگ مشکی هم برای آن وجود دارد.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

و سرانجام، جدیدترین موستانگ

تقریباً به پایان تاریخچهٔ موستانگ رسیده ایم و تنها یک مدل دیگر مانده که هنوز به آن نپرداخته ایم. این مدل جدیدترین موستانگ حال حاضر دنیا یعنی شلبی GT۵۰۰ جدید است یعنی نسخه ای که اوایل امسال در نمایشگاه دیترویت رونمایی شد. این هیولای جدید که ادامه دهندهٔ راه پرافتخار شلبی ها است، در زیر کاپوت خود یک نیروگاه ۵.۲ لیتری V۸ سوپرشارژ را پنهان کرده که ۷۶۰ اسب بخار قدرت و ۸۴۷ نیوتن متر گشتاور دارد. این یعنی شلبی GT۵۰۰ جدید از آخرین نمونهٔ نسل قبل نزدیک به ۱۰۰ اسب بخار قوی تر است. همچنین انتقال نیرو در این خودرو برای اولین بار در تاریخ GT۵۰۰ توسط یک گیربکس هفت سرعتهٔ اتوماتیک دوکلاچه صورت می گیرد و خبری از گیربکس دستی نیست. البته ویژگی های GT۵۰۰ جدید صرفاً به این موارد ختم نمی شود اما در اینجا به همین بسنده می کنیم زیرا پیش ازاین در پدال طی مطالب مختلف به طور کامل و جامع به معرفی این خودرو و بررسی ویژگی های آن پرداخته ایم.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

پایان!

سرانجام پس از هجده قسمت به پایان تاریخچهٔ فورد موستانگ رسیدیم. در این سری مطالب سعی شد به طور کامل و با جزئیات تاریخچهٔ همهٔ نسل های این اسب اصیل آمریکایی بیان گردد. در این هجده قسمت خواندیم که چگونه موستانگ کلاس جدیدی بنام پانی کار را پایه گذاری کرد، دوران اوج موستانگ را مرور کردیم، از دوران سیاه آن گذشتیم و دوباره شاهد اوج گیری آن بودیم. در قسمت های بعدی سری مطالب ماسل کارها اما به بیان تاریخچهٔ نسل اول موستانگ شلبی خواهیم پرداخت و سپس به سراغ شورلت کامارو خواهیم رفت. با ما همراه باشید.

ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت آخر)

آرشیو کامل تاریخچه فورد موستانگ

  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت اول)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت دوم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت سوم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت چهارم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت پنجم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت ششم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت هفتم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت هشتم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت نهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت دهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت یازدهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت دوازدهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت سیزدهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت چهاردهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت پانزدهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت شانزدهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت هفدهم)
  • ماسل کارها: تاریخچهٔ فورد موستانگ (قسمت هجدهم)



همرسانی نوشتار: