بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

  1. شنبه ۲۶ مرداد ۹۸ ساعت ۱۹:۰۳ (۴ سال،۸ ماه قبل)
بزرگ‌ترین رسوایی‌های تاریخ صنعت خودرو
به گزارش فرانگر

صنعت خودرو یکی از صنایع مادر و حیاتی است که در سالیان اخیر تغییرات فراوانی به خود دیده و البته قوانین سخت گیرانه تری نیز بر آن اعمال شده اند. از دهه ی ۷۰ میلادی به بعد که بحث ایمنی اهمیت بیشتری در صنعت خودرو یافت امنیت سرنشینان نیز موردتوجه قرار گرفت اما همه ی خودروسازان به این مبحث توجه ویژه ای ندارد و همین امر موجب شکل گیری برخی از بدترین رسوایی های صنعت خودرو شده اند. در عصری که تکنولوژی حرف اول را می زند ما رفتارهای عجیبی را نیز می بینیم.

خطاهای عمدی و جدی در عملکرد خودروسازان سریعاً توسط رسانه ها فاش شده و موجب شکل گیری موج های عظیمی می شوند. در ادامه شما را با بدترین رسوایی های صنعت خودرو که واقعا تکان دهنده بوده اند آشنا می کنیم. با ما همراه باشید…

  • آزار و اذیت رالف نیدر توسط جنرال موتورز

داستان جنگ پر سر و صدای رالف نادر با صنعت خودرو به خوبی جمع آوری شده و نام او هم به همین خاطر بر سر زبان ها افتاده است؛ اما حمله ی او به شورولت کورویر در یکی از فصل های کتاب خود با نام “غیر ایمن در هر سرعتی” بود که صنعت خودرو را به لرزه درآورد. جنرال موتورز با ادعاهایی که درباره ی ایمنی کورویر می شد برخورد دوستانه ای نداشت و تست های بعدی نشان داد این خودرو یکی از خطرناک ترین خودروهای بازار است. البته جنرال موتورز بجای تصحیح خطای خود تلاش کرد نیدر را اذیت کرده و چندین کارآگاه شخصی را به سراغ او فرستاد. نیدر از جنرال موتورز به خاطر نقض حریم شخصی شکایت کرد و غرامت ۴۲۵ هزار دلاری را در سال ۱۹۷۰ به دست آورد که به پول امروز بیش از ۲ میلیون دلار می شود.

  • متهم شدن جان دلورئون به معامله کوکائین

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو


جان دلورئون یکی از شخصیت های افسانه ای صنعت خودرو بوده و در زمان خود یکی از ستاره های کاریزماتیک صنعت خودرو محسوب می شده است. او پدر معنوی پونتیاک GTO بوده و در ادامه به معاون رئیس جنرال موتورز نیز گماشته شده است. البته او در سال 1973 جنرال موتورز را ترک کرد و در سال 1975 به دنبال آرزوی خود یعنی تولید خودروهای اسپورت رفت و در نهایت خودروی دلورئون DMC-12 را ساخت؛ اما در نهایت سرمایه ی او ته کشید و ورشکسته شد و او به دنبال راهی برای پیدا کردن دوباره ی سرمایه بود اما راه او در نهایت با پیدا کردن چند کیلوگرم کوکائین به ارزش 24 میلیون دلار توسط FBI به پایان رسید. وکلای دلورئون اظهار داشتند او قربانی یک دسیسه چینی شده و نهایتا هم تبرئه شد.

البته داستان به همین جا ختم نشد و او به زودی به اتهام کلاه برداری دستگیر شد. فیلمی به بازیگری الک بلدوین بازگوکننده ی سرنوشت جان دلورئون به عنوان یکی از خبرسازترین شخصیت های جهان خودرو است.

  • رشوه ی دایملر به مقامات دولتی چند کشور

بازرسی هایی که در سال ۲۰۱۰ توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا انجام شد نشان می داد که دایملر به منظور به دست آوردن شرایط بهتر در برخی بازارها رشوه های کلانی پرداخت کرده است. دایملر متهم شده بود که در بازه ی زمانی بیش از ۱۰ ساله مبلغ حدود ۵۶ میلیون دلار به برخی مقامات کشورهای روسیه، چین، ویتنام، نیجریه، مجارستان، لیتوانی، کرواسی و بوسنی پرداخت کرده تا فروش دولتی بیشتری داشته باشد. همچنین کشف شد این شرکت با استفاده از برنامه ی نفت در برابر غذای سازمان ملل متحد پرداختی هایی به برخی وزرای عراقی داشته است.

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

  • فراخوان ایربگ تاکاتا

از نظر محدوده و دامنه، فراخوان ایربگ تاکا پدر تمامی رسوایی های خودرویی است. بنا NHTSA، این فراخوان حدود ۳۷ میلیون خودرو با ۵۰ میلیون ایربگ معیوب تاکاتا را شامل می شود. این فراخوان نه تنها بزرگترین فراخوان تاریخ آمریکا بلکه بزرگترین فراخوان محصول در کل تاریخ بوده است.

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

در ابتدا چندین حادثه در این باره گزارش شد و سپس تحقیقات نشان داد که ماده ی شیمیایی باد کننده ی ایربگ ها در طول زمان و با نفوذ رطوبت تغییر می یابد. این امر باعث می شود اجزای ایربگ با شدت و سرعت زیادی منفجر شده و به صورت راننده یا سرنشین پرتاب شوند. NHTSA بیش از ۲۵۰ نفر به خاطر این عیب ایربگ مجروح و بیش از ۱۵ نفر هم جان خود را از دست داده اند.

  • فولکس واگن و دیزل گیت

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو


رسوایی تقلب آلایندگی فولکس واگن یکی از بزرگ ترین رسوایی های صنعت خودرو در سال های اخیر بوده است.

تقلب فولکس واگن زمانی در آمریکا فاش شد که محققان اختلافاتی بین تست های استاندارد آزمایشگاهی و آلایندگی محصولات دیزلی فولکس واگن در شرایط واقعی را کشف کردند. زمانی که این یافته ها به CARB (آژانس حفاظت از هوای پاک کالیفرنیا) گزارش شد بازرسی ها آغاز و نهایت کشف شد که یک نرم افزار تقلب برنامه ریزی شده به منظور کاهش آلایندگی خودروهای فولکس واگن در زمان تست آنها بکار رفته است.

تبعات این کار برای فولکس واگن بسیار سنگین بود و باعث کنار رفتن مدیرعامل این شرکت و پرداخت چندین میلیارد دلار جریمه شد. رسوایی دیزل گیت با تصاویر خودروهایی که در پارکینگ ها زمین گیر شده اند به خوبی نشان داده شده است. گفته می شود فولکس واگن ۳۷ محل در آمریکا را برای نگهداری خودروهای تحت تاثیر این قضیه اجاره کرده بود.

  • شتاب گیری ناخواسته ی خودروهای تویوتا

شهرت تویوتا به خاطر ساخت خودروهایی ایمن و قابل اعتماد زمانی زیر سوال رفت که موضوع کف پوش های این خودروها به میان آمد و منجر به فراخوان ۵.۵ میلیون دستگاه خودرو شد. تویوتا سپس فهمید پدال گاز هم می تواند اصطلاحا چوب شود. این خودروساز ژاپنی به خاطر این قضیه ۱.۲ میلیارد دلار جریمه شد. ژاپنی ها سپس اعتراف کردند که با بیانیه های فریبنده مصرف کنندگان آمریکایی را گمراه کرده اند.

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

  • فورد و فایرستون

در سال ۲۰۰۰ و پس از دریافت گزارش هایی درباره ی جدا شدن آج لاستیک های فایرستون بکار رفته در فورد اکسپلورر تحقیقات آغاز شد. این امر باعث ایجاد یک جنگ خبرساز بین فورد و فایرستون شد اما مهم تر اینکه ۲۷۱ نفر فوتی و بیش از ۸۰۰ نفر مجروح به خاطر این قضیه باعث جلب توجه افکار عمومی شده بود. فورد و فایرستون وارد دعوایی حقوقی شده و حتی کار به کنگره ی آمریکا هم کشیده شد. نهایتا این رسوایی باعث کنار گذاشته شدن مدیران عامل هر دو شرکت شد و همکاری فورد و فایرستون هم به پایان رسید. البته مشکلات فورد اکسپلورر تنها به لاستیک های آن مربوط نمی شد.

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

  • کلاه برداری با تاکر ۴۸

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو


پرستون تاکر یکی از پیشرفته ترین و امن ترین خودروهای زمان خود را طراحی کرده بود. او در سال 1948 شروع به رانندگی با خودروی تاکر 48 در سراسر آمریکا کرد و ویژگی های خودروی خود را به مردم نشان داده و حتی سهام کمپانی را نیز می فروخت.

مشکل زمانی شروع شد که کمپانی او با سرمایه کمی آغاز بکار کرد و خودرو هم در تولید کامل نبود. او از پول بدست آمده در زمان سفرهایش برای پیشبرد کارخانه اش استفاده کرد. زمانی مشکل بزرگ پدیدار شد که تقاضا برای تاکر ۴۸ بالا رفت و لیست انتظار چند ماهه تشکیل شد. البته اولویت در این لیست با افرادی بود که از جنگ جهانی دوم بازگشته بودند اما افراد عادی هم با خرید وسایل جانبی از تاکر می توانستند در لیست جایگاه خوبی داشته باشند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا فعالیت های تاکر را زیر نظر قرار دادند ولی در نهایت او به چیزی متهم نشد. البته دید منفی عموم مردم به تاکر باعث شد خودروی تاکر ۴۸ و کلا کمپانی او از نظرها محو شود.

  • شتاب گیری ناخواسته ی محصولات آئودی

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو


زمانی که برنامه ای تلویزیونی درباره ی شتاب گیری ناخواسته ی آئودی 5000 پخش شد همه به مرگ این خودرو در آمریکا اذعان کردند. این کار هزینه های زیادی به آئودی تحمیل کرد. زمانی که NHTSA این خودرو را بررسی کرد خطای انسانی را دلیل شتاب گیری ناگهانی آئودی 5000 اعلام کرد. فروش آئودی که قبلا هم در وضعیت خوبی نبود پایین آمد و چندین سال طول کشید تا ارباب حلقه ها در آمریکا احیا شود.
  • آتش سوزی فورد پینتو

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو


زمانی که خودروهای کامپکت دوران طفولیت را طی می کردند فورد پینتو در سال 1971 عرضه شد و البته طولی نکشید که گزارش های زیادی درباره ی آتش سوزی این خودروها از بخش عقب خودرو روانه ی دفاتر فورد شد. باک سوخت پینتو بین اکسل عقب و سپر قرار گرفته بود و فضای کم در نظر گرفته شده برای حرکت در زمان تصادف از عقب باعث می شد باک تحت تاثیر آن قرار گیرد.

۶ سال پس از ورود پینتو به بازار بود که مجله ی Mother Jones توجه دیگران را به این مشکل جلب کرد و خواستار بازرسی شد. NHTSA فهمید سیستم سوخت رسانی پینتو خطرناک بوده و همین امر منجر به فراخوان شد. اوضاع زمانی بدتر شد که سه زن در یک پینتوی آتش گرفته جان خود را از دست دادند. به همین خاطر ایالت ایندیانا فورد را مورد پیگرد قانونی قرار داد. این اولین باری بود که یک شرکت آمریکایی به قتل متهم می شد اما علیرغم تبرئه ی فورد از این اتهام، آتش سوزی پینتو یکی از تاریک ترین نقاط تاریخچه ی این برند محسوب می شود.

  • گیربکس های فورد

مجله ی Mother Jones پس از قضیه ی آتش سوزی پینتو دست از سر فورد برنداشت. این مجله اظهار داشت از سال ۱۹۶۶ تا ۱۹۸۰ گیربکس های اتوماتیک فورد از نقصی در طراحی رنج برده اند که هزینه ی تعمیر هریک از آن ها تنها ۰.۰۳ دلار بوده اما فورد این موضوع را رد کرده است. مشکل گیربکس ها به احتمال خارج شدن دنده از حالت پارک و قرار گرفتن در دنده عقب و حرکت خودرو بوده است. فورد این مشکل را نادیده گرفت اما نهایتا با فراخوان ۲۳ میلیون خودرو روبرو شد و حتی تا مرز ورشکستگی نیز پیش رفت.

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

NHTSA گفته بود ۷۷۷ حادثه به خاطر این مشکل رخ داده و ۷۷ نفر فوت کرده و ۲۵۹ نفر نیز زخمی شده اند. فورد در نهایت دست به دامان دولت ریگان شد و سرانجام مجبور به چاپ ۲۳ میلیون برچسب و فرستادن آن به مشتریان شد. در روی این برچسب نوشته شده بود: “از قرار گرفتن کامل دنده در حالت پارک اطمینان حاصل کنید”.

  • سوئیچ های استارت جنرال موتورز

اگرچه معیوب بودن سوئیچ های استارت مشکل خیلی حادی به نظر نمی رسد اما زمانی که خودرو در زمان حرکت خاموش شود سیستم های فرمان هیدرولیک، ترمز و حسگرهای ایربگ از کار افتاده و خب اوضاع خیلی خوبی وجود نخواهد داشت. این مشکل جان ۱۲۴ نفر را گرفت و جنرال موتورز مجبور شد ۹۰۰ میلیون دلار به دستگاه قضایی، ۳۵ میلیون دلار به NHTSA و ۵۹۴.۵ میلیون دلار به بازماندگان قربانیان این مشکل پرداخت کند.

بزرگ ترین رسوایی های تاریخ صنعت خودرو

منبع: carbuzz




همرسانی نوشتار: