تایپ ۶۴ اولین و قدیمی ترین خودرویی است که نام پورشه روی آن نهاده شده و سنگ بنای شرکتی محسوب می شود که امروزه در بین برترین سازندگان خودروهای اسپرت و سوپراسپرت دنیا قرار دارد. تایپ ۶۴ همچنین خودروی شخصی فردیناند و فری پورشه هم بوده است. همان طور که احتمالاً اطلاع دارید، در آن دوران فردیناند پورشه در پاسخ به درخواست آدولف هیتلر، خودرویی را طراحی کرد که در ابتدا KDF-Wagen نام گرفت و بعداً به فولکس واگن بیتل تغییر نام داد.
پس ازاین اما فردیناند پورشه تصمیم گرفت برای شرکت در مسابقهٔ جاده ای بین برلین و رم که در سپتامبر سال ۱۹۳۹ برگزار می شد، نسخه ای سبک تر و سریع تر از بیتل را تولید کند. این خودرو که تایپ ۶۴ نام گرفت، از همان قوای محرکه و سیستم تعلیق بیتل استفاده می کرد اما در دیگر قسمت ها تفاوت های زیادی با آن داشت. برای ساخت این خودرو، شاسی بیتل بشدت تقویت شده و بدنهٔ آلومینیومی کاملاً جدیدی هم برای آن طراحی گردید که به صورت دست ساز توسط شرکت Reutter ساخته می شد. در شاسی و بدنهٔ تایپ ۶۴ از تکنولوژی هواپیماهای جنگ جهانی دوم استفاده شده بود و پیشرانهٔ چهار سیلندر تخت هوا خنک بیتل نیز برای استفاده در آن تقویت شده و قدرتش به ۳۲ اسب بخار افزایش یافت. با وجود این ویژگی ها، تایپ ۶۴ می توانست به حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
فردیناند پورشه برنامهٔ ساخت سه دستگاه از تایپ ۶۴ را داشت اما پس از پایان ساخت اولین دستگاه، جنگ جهانی دوم رسماً آغاز و مانع از ادامهٔ پروژه شد و برگزاری مسابقهٔ بین برین و رم هم لغو گردید؛ اما فرزند فردیناند پورشه یعنی فری پورشهٔ جوان هرگز تسلیم نشد و دو دستگاه باقیمانده از تایپ ۶۴ را تکمیل کرد. وی از این دو خودرو به عنوان نمونه های آزمایشی برای محصولات بعدی پورشه استفاده کرد و بدین ترتیب تایپ ۶۴ به پُلی بین بیتل و پورشه ۳۵۶ تبدیل شد.
اولین نمونهٔ ساخته شده از تایپ ۶۴ در اوایل جنگ جهانی دوم نابود شد اما دو دستگاه دیگر توسط خانوادهٔ پورشه مورداستفاده قرار گرفتند. البته بعداً آن ها فقط از یکی از این دو خودرو استفاده کردند و خودروی دیگر را در انبار قرار دادند. نمونهٔ سوم به عنوان خودرویی خانوادگی مورداستفاده قرار گرفت و فردیناند و فری پورشه بسیار با آن رانندگی می کردند. در اواخر جنگ جهانی دوم یعنی در ماه می سال ۱۹۴۵ اما سربازان آمریکایی، تایپ ۶۴ موجود در انبار را پیدا کردند. آن ها سقف خودرو را بریدند و برای چند هفته با آن به رانندگی بشدت خشن پرداختند تا اینکه پیشرانهٔ آن سوخت و سپس آن را اسقاط کردند؛ بنابراین سومین دستگاه تایپ ۶۴ تنها نمونه ای بود که از جنگ جهانی دوم جان سالم به در برد.
البته نمونهٔ دوم که توسط آمریکایی ها اوراق شده بود بعدها با استفاده از قطعات باقیمانده در کارخانهٔ پورشه بازسازی شد و هم اکنون در موزهٔ خودروی پترسون در لس آنجلس نگهداری می شود اما سومین دستگاه تنها نمونه از تایپ ۶۴ است که همچنان در حالت اصلی خود بوده و بازسازی نشده است. از سوی دیگر، هنگامی که در سال ۱۹۴۴ شرکت پورشه از آلمان به اتریش نقل مکان کرد، فری پورشه که قصد داشت تایپ ۶۴ را به عنوان خودروی شخصی خود در کشور اتریش به ثبت برساند، کلمهٔ PORSCHE را روی دماغهٔ آن چسباند و بنابراین این ماشین رسماً به اولین خودرویی تبدیل شد که نام پورشه روی آن قرار گرفت.
حال قرار است سومین نمونهٔ تایپ ۶۴ به زودی به حراج گذاشته شود. این خودرو ارزش فوق العاده بالایی دارد زیرا همان طور که گفته شد از یک سو تنها تایپ ۶۴ اصلی دنیا محسوب می شود و از سوی دیگر رسماً به عنوان اولین محصول شرکت پورشه شناخته می شود. این خودرو که از لحاظ تاریخی مهم ترین محصول در بین تمام ساخته های پورشه از ابتدا تا به امروز است، به زودی در تاریخ ۱۵ آگوست در حراجی RM Auctions به حراج گذاشته خواهد شد.
آقای «مارکوس گوریگ» متخصص خودرو از RM Sotheby’s در رابطه با این خودرو می گوید:
بدون تایپ ۶۴ هیچ کدام از پورشه های ۳۵۶، ۵۵۰ و ۹۱۱ وجود نداشتند. این داستان اصل و ریشهٔ پورشه است. این خودرویی است که محصولات افسانه ای پورشه را پایه گذاری کرد و حالا برای مجموعه داران فرصتی تکرارنشدنی فراهم شده تا بتوانند روی صندلی شخصی فری و فردیناند پورشه بنشینند. با این خودرو، مالک جدید آن نه تنها به تمامی رویدادهای مربوط به پورشه در سراسر جهان دعوت خواهد شد بلکه همیشه در ردیف اول خواهد بود