نان سنگک فوق اشرافی در تهران + عکس

برخی نانوایی ها نان سنگک خشخاشی و نازک شده را به نرخ ۷تا ۱۰هزار تومان می فروشند

  1. شنبه ۱۹ مرداد ۹۸ ساعت ۲۲:۴۵ (۴ سال،۸ ماه قبل)
به گزارش فرانگر

شاید شما هم از جمله افرادی باشید که برای خرید نان با قیمت و کیفیت مناسب و مصوب بارها راهی نانوایی شده و به ناچار به مشاجره لفظی با نانوایان پرداخته و در نهایت نان کم کیفیت و کوچک شده را با عناوین یارانه ای یا آزاد پز به نرخی خریده اید که به مراتب از قیمت های مصوب یا مورد ادعای تنظیم بازاری بیشتر بوده است.

رشد روز افزون هزینه تمام شده تولید نان (دستمزد، بیمه، افزودنی ها، حامل های انرژی و...) شرایطی را برای نانوایانی که وظیفه تامین قوت غالب مردم را برعهده دارند، رقم زده که ناگزیر به کاهش مداوم وزن چانه خمیر و حجم انواع نان سنتی یا توجیه گرانفروشی نان با پوشش افزودنی هایی مانند کنجد، سیاه دانه، سبزیجات، سبوس و... هستند.

این در حالی است که از حدود ۵سال پیش تا کنون دولت به درخواست های نانوایان برای اصلاح نرخ نان پاسخ مثبت نداده و حتی در مواردی که دستگاه های متولی به افزایش قیمت نان حکم کرده اند نیز این موضوع در مرحله اجرا به سد ملاحظات سیاسی و اجتماعی خورده است. با این روند یارانه خرید تضمینی گندم و نان تنها آپشنی است که طی چند سال گذشته متولیان تنظیم بازار برای پوشش هزینه تمام شده تولید روی میز نانوایان سنتی و فانتزی قرار داده اند اما سهم این حمایت دولت از مصرف کنندگان نیز طی چند سال اخیر با راه اندازی نهضت نانوایی های آزادپز کم رنگ تر شده و عملا ریش و قیچی نرخ نان به دست نانوایانی افتاده که دخل و خرجی ناهمخوان دارند و سهم آرد در هزینه تمام شده کنونی تولید نان را حداکثر ۳۰درصد قلمداد می کنند.


با این وجود حسین مدرس خیابانی، قائم مقام بازرگانی وزیر صنعت همشهری از نهایی شدن سناریوی اصلاح نرخ نان و ارسال آن برای تصمیم گیری نهایی و ابلاغ وزارت کشور خبر می دهد و تأکید می کند که برای این طرح پایان نابسامانی قیمت و عرضه نان خواهد بود.

نان های آپشنال با کش اضافهعکس اصلی گزارش امروز صفحه بازار به رونمایی از نان سنگک ۷هزار تومانی آپشنالی اختصاص دارد که یکی از نانوایی های آزادپز شهرک آپادانا، واقع در منطقه ۵تهران در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. نانی که از نظر وزن و کیفیت پخت تغییر چندانی نسبت به نان سنگک ۲تا ۳هزار تومانی عرضه شده در این واحد صنفی نداشته و تنها با نازک تر و کشیده تر شدن و استفاده از برخی افزودنی ها مانند کنجد با قیمت چند برابری در اختیار مشتریان متقاضی قرار می گیرد.

پدیده نان لاکچری چند سالی است که در نانوایی های سنتی به خصوص با پخت انواع نان سنگک و بربری رایج و موجب شده تا نان سنگک سفارشی تا مرز ۱۰هزار و نوع بربری آن تا ۵هزار تومان برای مشتریان خاص آب بخورد. اما اوضاع نان های سنتی با آرد دولتی نیز چندان بهتر از نانوایی های آزادپز نیست، نان هایی که هر روز کوچک و بی کیفیت تر شده و نانوایی ها عملا به محلی برای مشاجره مردم و نانوایان در مورد حجم و کیفیت نان و دخل و خرج ناهمخوان نانوایان تبدیل شده است؛ نانوایانی که تلاش می کنند با فروش نایلون ۵۰۰تومانی و نان های سفارشی آپشنال روزگار خود را بگذرانند. شرایط کنونی بازار نان موجب تغییر معیارهای سفارش خرید نان در برخی نانوایی های آزادپز شده است به نحوی که برخلاف گذشته که نرخ مصوب اتحادیه ها محور خرید و فروش نان بود اکنون در اغلب نانوایی های سنگکی و بربری، مشتری بنابر برخی آپشن ها و افزودنی های مجاز، قیمت مثلا۲، ۳تا ۷هزار تومانی خرید نان را به نانوا سفارش می دهد اما با وجود پرداخت هزینه بیشتر همچنان از کیفیت و قیمت نان عرضه شده ناراضی است.

به نظر می رسد با توجه به وضعیت کنونی بازار، پاک کردن صورت مسئله نان، پاسخگوی شرایط کنونی تولید و عرضه این محصول نبوده و باید راهکاری برای رضایتمندی توأم نانوایان و مشتریان نان از سوی سیاستگذاران بازار آرد و نان ارائه شود.

نبض بازارپدیده نان لاکچری چند سالی است که در نانوایی های سنتی به خصوص با پخت انواع نان سنگک و بربری رایج و موجب شده تا نان سنگک سفارشی تا مرز ۱۰هزار و نوع بربری آن تا ۵هزار تومان برای مشتریان خاص آب بخورد

عکس مکثعکس اصلی گزارش امروز صفحه بازار به رونمایی از نان سنگک ۷هزار تومانی آپشنالی اختصاص دارد که یکی از نانوایی های آزادپز شهرک آپادانا، واقع در منطقه ۵تهران در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. نانی که از نظر وزن و کیفیت پخت تغییر چندانی نسبت به نان سنگک ۲تا ۳هزار تومانی عرضه شده در این واحد صنفی نداشته و تنها با نازک تر و کشیده تر شدن و استفاده از برخی افزودنی ها مانند کنجد با قیمت چند برابری در اختیار مشتریان متقاضی قرار می گیرد




همرسانی نوشتار: