شیلنگ فشار قوی چیست؟

  1. یکشنبه ۲۷ شهریور ۱ ساعت ۱۰:۲۵ (۱ سال،۸ ماه قبل)
شیلنگ فشار قوی
به گزارش فرانگر

همانطور که از نام شیلنگ فشار قوی پیداست، از این شیلنگ‌ها برای انتقال سیالات پرفشار استفاده می‌کنند. این دسته از شیلنگ‌ها دارای بدنه بسیار مقاومی بوده و در برابر عوامل محیطی تحمل زیادی دارد. تحمل فشار بالا، انعطاف پذیری، کیفیت بالای شیلنگ، وزنی سبک و ... از جمله ویژگی‌هایی است که باعث شده این شیلنگ در صنایع مختلفی کاربرد داشته باشد.

شیلنگ فشار قوی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

شیلنگ فشار قوی دسته‌ای از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف است که ساختار داخلی آن از سه لایه تشکیل شده است. جنس لایه داخلی شیلنگ فشار قوی از لاستیک است که این لایه بسیار مسطح بوده و اجازه رشد هیچ باکتری را نمی‌دهد. لایه داخلی مقاومت قابل توجهی در برابر سیالات دارد و می‌توان بدون هیچ مشکلی از آن در سیستم استفاده کرد. چنانچه از این شیلنگ در انتقال مواد شیمیایی استفاده شود، هیچ تغییری در سیال ایجاد نشده انتقال آن با همان کیفیت اولیه انجام می‌گیرد.

در بین لایه داخلی و لایه بیرونی، یک لایه به هم تنیده فولادی استفاده شده است که این لایه وظیفه بالا بردن مقاومت شیلنگ را بر عهده دارد و از سمت دیگر انعطاف پذیری زیادی به آن اضافه می‌کند. بیرونی‌ترین لایه شیلنگ هم از لاستیک ساخته شده که از خروج حرارت داخل شیلنگ یا فشار آن به بیرون جلوگیری کرده و در مقابل از ورود اسیب به لایه های داخلی پیش گیری می‌کند.

شیلنگ فشار قوی

شرایط شیلنگ فشار قوی

در برخی شرایط ممکن است شیلنگ در مقابل نور خورشید، مواد شیمیایی یا تغییرات آب و هوایی قرار گیرد که در این حالت هم لایه بیرونی مقاومت بالایی داشته و به حفظ شیلنگ کمک می‌کند؛ با توجه به این نکته شیلنگ فشار قوی طول عمر زیادی دارد. مهم‌ترین ویژگی‌های شیلنگ فشار قوی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

• وزن پایین که باعث می‌شود جابجایی و نصب آن راحت باشد.

• مقاومت بالا در برابر فشار و عوامل بیرونی که سبب افزایش طول عمر و کارکرد بهتر سیستم می‌شود.

• انطعاف پذیری بالا شیلنگ فشار قوی به کارفرما اجازه می‌دهد از آن در هر محیطی استفاده نماید.

• با شیلنگ فشار قوی می‌توان انواع روغن و مواد شیمیایی را جابجا کرد.

• لایه بیرونی شیلنگ فشار قوی مقاوم خوبی در برابر نور خورشید و شرایط محیط اطراف دارد.

شیلنگ فشار قوی

کاربرد شیلنگ فشار قوی چیست؟

با توجه به ویژگی‌های ذکر شده در بخش قبل کاربرد شیلنگ فشار قوی را می‌توان در صنایع زیادی دید:

• صنعت کشاورزی: یکی از مهم‌ترین کاربردهای شیلنگ فشار قوی، استفاده از آن در صنعت کشاورزی است که برای انتقال انواع سیالات و مایعات کاربرد داشته و تحمل فشار بالایی دارد.

• صنایع پتروشیمی: برای انتقال مواد در صنایع پتروشیمی باید شیلنگی به کار رود که در برابر مواد مختلف مقاومت داشته و دچار واکنش شیمیایی نشود، در این حالت بهترین انتخاب شیلنگ فشار قوی است که به دلیل وجود سه لایه به خوبی می‌تواند در برابر هر ماده‌ای مقاومت کند.

• سیستم پنوماتیک: در سیستم پنوماتیک و هیدرولیک هوا با فشار زیادی جابجا شده و لازم است شیلنگی مانند شیلنگ پنوماتیک در سیستم استفاده شود که در برابر این فشار مقاوم باشد.

پر استفاده‌ترین انواع شیلنگ فشار قوی عبارت است از:

• شیلنگ فشار قوی نوع هیدرولیک: بهترین نوع شیلنگ فشار قوی، شیلنگ هیدرولیک است که مقاومت بالایی در برابر انواع فشار از خود نشان داده و بهترین گزینه برای انتقال باد و هوا است. این شیلنگ‌ها از یک لایه خاص برخوردارند که فشار حاصل از سیال جاری را کاهش داده و از پارگی شیلنگ جلوگیری می‌کند.

• شیلنگ فشار قوی نوع صنعتی: پرکابردترین نوع شیلنگ فشار قوی، شیلنگ‌های صنعتی معمولی است که به عنوان شیلنگ روغن، گاز، بنزین، مواد غذایی و ... استفاده می‌شود. این دسته از شیلنگ‌ها هم تحمل فشار بالایی دارد اما به نسبت شیلنگ‌های هیدرولیکی کمتر است.